Daha çok ticaret daha çok barış

Güncelleme Tarihi:

Daha çok ticaret daha çok barış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

‘‘Daha çok ticaret, daha çok barış’’anlayışıyla bir yıl önce yola çıkan SECI'nin (Güneydoğu Avrupa İşbirliği İnsiyatifi) İş Danışma Konseyi Eşbaşkanı Rahmi Koç, bölgede ticareti geliştirmek için darboğazların kaldırılması ve sınır geçişi işlemlerinin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Özel sektörü Güneydoğu Avrupa Bölgesi'ndeki ülkelerin ekonomik kalkınmasında aktif rol oynamaya teşvik etmek amacıyla kurulan SECI İş Danışma Konseyi dün Divan Otel'de toplandı.

‘‘Sınır geçişleri, Güneydoğu Avrupa'da ticaretin önündeki engellerin kaldırılması’’ konulu toplantıda konuşan Rahmi Koç, ekonomik zorlukların ve işsizliğin bölgedeki sosyal rahatsızlığı ve siyasi istikrarsızlığı artırdığını vurguladı. Bu sorunları çözmek için ekonomik alanda yeniden yapılanmaya ve yeni yatırımların teşvikine ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Rahmi Koç, bölge ülkelerindeki kara ve demiryolu taşıma koşullarındaki yetersizliğin de, komşu ülkeler arasında ticarete olumsuz etki yaptığına dikkat çekti.

SINIR GEÇİŞİ

Sınır geçişlerinde darboğazlara ve sıkışıklığa neden olan iletişim güçlükleri ve idari sorunlara değinen Rahmi Koç, SECI İş Danışma Konseyi'nin bu sorunları çözmek için sınır geçişi proje grubu oluşturduğunu söyledi. Bu grubun bir eylem planı geliştirmek için harekete geçtiğini belirten Rahmi Koç, sınır geçişi projesinin üç ana hedefini şöyle açıkladı:

‘‘Sınır geçişlerinde bürokrasiyi azaltmak ve standart hale getirmek, sınırlarda mevcut altyapıyı geliştirmek, verim ve kişisel dürüstlük sağlayacak önlemler alarak sınır geçişlerindeki hizmet kalitesini yükseltmek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!