D-8'in ilaçlama uçağı 1999'da hazır

Güncelleme Tarihi:

D-8in ilaçlama uçağı 1999da hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

D-8 (Gelişen 8) Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün önceki gün başlayan 5'inci dönem komisyon toplantısı dün sonra erdi. Büyükelçi, D-8 İcra Direktörü Ayhan Kamel, toplantıda, örgütte öncelik tanınan altı projede kaydedilen gelişmelerin gözden geçirildiğini, bu projeler hakkında ileriye yönelik kararlar alındığını ve tarım, özelleştirme, finans gibi birçok alanda yeni proje fikirleri ortaya atıldığını belirtti. Bu projeler şunlar:

Türkiye'nin hazırladığı tarım ilaçlama uçağı projesi. Kamel, TAİ'nin üreteceği uçağın prototipinin 1999'un ilk aylarında hazır olacağını, uçakların yangın söndürme, kurtarma amaçlı da kullanılacağını belirtti.

Yoksullukla mücadele projesi.

‘İslam sigortacılığı’ projesi. Malezya'da örneği görülen, sigorta edilenlerin sigorta primleri düşük olsun diye ortak oldukları bir şirket anlayışı.

Sanayi ve teknolojik bilgi değişimi için databank kurulacak.

Su ürünleri için işbirliği projesi. Balıkçılık, balık hastalıklarıyla mücadele, nakliye, depolama, suların kirlenmesini önlemeyi içeriyor.

İki gün süren toplantıya Nijerya dışında bütün üye ülkeler - Türkiye, İran, Pakistan, Endonezya, Bangladeş, Mısır, Malezya - katıldı. İkinci zirve Kasım'da, Bangladeş'in başkenti Dakka'da düzenlenecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!