Çuvalcı General'den kariyer değişikliği

Güncelleme Tarihi:

Çuvalcı Generalden kariyer değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 13:40

Türkiye’de 'çuvalcı general' olarak bilinen ve geçen yıl adının seks skandallarına karışmasının ardından CIA'deki başkanlık görevinden istifa eden ABD'li eski General David Petraeus, dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden KKR'ye transfer oldu. Türkiye'de de Un Ro-Ro'nun sahibiolan Kohlberg Kravis Roberts & Co.'da (KKR)yönettiği 80 milyarlık varlıkla tam bir dev.

Haberin Devamı

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, KKR yetkilileri Petraeus'un, makro ekonomik eğilimler ve hükümet politikalarını üzerine oluşturulan yeni birimi yönetmesi ve yatırım olanaklarını değerlendirmesi için göreve getirdi.

ÇUVALCI GENERAL KİMDİ

Petraeus, Irak'ın 2003 yılı işgali sırasında Musul'da 101'inci hava indirme tümeninin komutanlığını yapmıştı. Görev sırasında Petraeus'a bağlı Albay Mayville komutasında bir grup ABD askeri, Süleymaniye'de görev yapan Türk timine baskın yapmış ve askerleri başlarına çuval geçirerek sorgulanmaları için Bağdat'a götürmüştü.

Komutanlık görevinin ardından Eylül 2011'de CIA'de Başkanlık pozisyonuna gelen Petraous'un kariyeri ise 2012 yaşadığı skandal ile birlikte son bulmuştu.

SEKS SKANDALI KARİYERİNE MAL OLMUŞTU

Haberin Devamı

Aynı zamanda da New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı profesör olarak ders veren 60 yaşındaki Petraous, geçen yıl biyografisinin yazarı Paula Broadwell ile evlilik dışı ilişkisinin ortaya çıkması ve seks kasetlerinin internete düşmesinin ardından CIA’deki başkanlık görevinden istifa etmişti.

KKR şirket sözcüsü Kristi Huller söz konusu yeni atamaya ilişkin soruları cevaplamayı şimdilik reddetti.

1976'dan bu yana faaliyet gösteren ve Türkiye'de de yatırımı bulunan KKR, büyümek isteyen her şirketin kapısını çalarak 5 ila 10 yıl süreli yatırımlar yapan özel bir fon şirketi.

Portföyüne eklediği şirketleri yeniden yapılandırarak, daha verimli ve kârlı hale getirdikten sonra, başta ödediğinin oldukça üzerinde bir fiyata satıyor.

TÜRKİYE'DE TEK YATIRIMI VAR

2006 yılında Boyner’i satın alacağı haberleriyle gündeme gelen ancak bu ortaklığı gerçekleşmeyen KKR’nin portföyünde bugün Türkiye'den yalnızca deniz taşımacılığı şirketi olan UN Ro Ro bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!