Cumhurbaşkanım üşümeyin bizi yalnız bırakmayın

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanım üşümeyin bizi yalnız bırakmayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 00:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Çankaya Köşkü’nde verdiği 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nda "Bugün Hipodrum’daki törende üşüdük. Semra Hanım’la kararlaştırdık. ’Seneye bir daha gelmeyelim’ dedik" sözleri, dün katıldığı açılış töreninde yeni mesajlara yol açtı.

Sezer, "Sizi üşütmeyelim, bizi yalnız bırakmayın" diyen Ankara Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu’nun mesajını anlamazdan geldi. Sezer, dekana, "Benim paltom var, üşümedim. Asıl ceketinizle siz üşüdünüz" diye karşılık verdi.

Sezer, dün Ankara Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Acil Servisi’nin açılışını yaptı. Sezer’e, tören alanına gelişinde, alkışlarla sevgi gösterisinde bulunuldu. Prof. Dr. Çorapçıoğlu, konuşmasında, Türkiye’nin her bakımdan zor günler geçirdiğini belirterek, "Yüksek öğretim sisteminin kamu kaynaklarından yoksun hale getiriliyor. Sorunlar her geçen gün artıyor. Anayasal bir hak olan sağlık hizmeti, katkı paylarına bağlanıyor" dedi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da yeni acil servisin Dünya Acil Hekimler Birliği standartlarına uygun olarak yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Üniversiteler büyük sıkıntı içinde. Son iki yılda genel bütçeden aldıkları paylar düşürüldü. Yapılan işlemlerin bedeli olarak düzenlenen faturalarda önemli kesintiler yapılıyor, ödemeler geciktiriliyor. Düşük ücretle tanı ve tedavi üniversite hastaneleri için olanaksızdır. Bu sıkıntılar üniversite hastanelerini umulmaz bir çöküşe götürebilir."

Merkezin açılışını Sezer yaptı. Merkezi gezerken Aras ve Çorapçıoğlu’dan bilgi alan Sezer, memnuniyetini dile getirdi. Sezer, "Türkiye için gurur verici bir merkez" dedi.

Hastaneye tüple bağlı

AÇILIŞI yapılan 5 bin 500 metre kare alana sahip Acil Servis, tüp geçişle hastaneye bağlanıyor. Merkezi monitör sistemiyle tüm yoğun bakım hastaları aynı anda izlenebiliyor. Depreme dayanıklı ve 24 saat güvenlik altındaki bina yeterli bilişim altyapısı ile örülü. Yangına duyarlı alarm sistemi var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!