Çukurova, TeliaSonera’ya 932 milyon dolar tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Çukurova, TeliaSonera’ya 932 milyon dolar tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Turkcell’de ortaklığı bulunan İsveçli TeliaSonera, Uluslararası Ticaret Odası (UTO) tahkim heyetinin ‘Çukurova’nın TeliaSonera’ya 932 milyon dolar tazminat ve biriken faizi ödemesine’ hükmettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, kararın TeliaSonera ve Çukurova arasında 2005 yılından beri devam eden Turkcell Holding hisse satım sözleşmesi hakkındaki ihtilaf sonrası verildiği belirtildi.
2007’de karar verilmişti
TeliaSonera’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Tahkim heyeti Ocak 2007’de, TeliaSonera ve Çukurova arasında bağlayıcı hisse satım sözleşmesinin yapıldığına ve Çukurova’ya sözleşmeyi yerine getirmesine hükmeden bir kısmi karar verdi. Tahkim heyetinin Temmuz 2009’da verdiği ikinci kısmi kararda, Çukurova’ya kalan Turkcell Holding hisselerini 3.1 milyar dolar karşılığı TeliaSonera’ya satmasını emretti.”
Çukurova’nın, tahkim heyetinin vermiş olduğu kısmi kararlarla sabit olan yükümlülüklerini yerine getirme niyetini gösteren hiçbir girişimde bulunmadığını belirten TeliaSonera, tazminat açıklamasını şöyle yaptı: “TeliaSonera, tahkim heyetinden tazminat kararı talebinde bulundu. Tahkim heyeti, Çukurova’nın TeliaSonera’ya 932 milyon Amerikan doları tazminat ödemesine karar vermiştir.”
İcra için harekete geçecek
Hükmedilen tazminata, Çukurova’nın ödemeyi yapacağı tarihe kadar, 30 Haziran 2007’den bu yana birikmiş olan Türkiye devlet bankalarının uyguladığı, en yüksek yıllık ABD doları faiz oranı tahakkuk ettirileceği açıklandı. TeliaSonera Kurumsal İletişimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Cecilia Edström, tazminat ve faizin kayda değer bir tutar oluşturduğunu belirterek, “Çukurova’nın mal varlığının olduğu ülkelerde kararın icrası için harekete geçeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Çukurova: İncelememiz devam ediyor

/images/100/0x0/55ea3355f018fbb8f87102cf

ÇUKUROVA Holding, TeliaSonera’nın açıkladığı tahkim kararı ile ilgili incelemenin devam ettiğini açıkladı. Turkcell hisseleri dün yüzde 2.06 düşüşle 8.56 liradan kapanırken, Çukurova Holding adına Turkcell tarafından KAP’a yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Sonera Holding tarafından şirketimiz aleyhine Cenevre’de tahkim  prosedürü ile ilgili olarak ICC bünyesindeki hakem kararı hakkında TeliaSonera Holding tarafından dün bir basın açıklaması yapılmıştır. Söz konusu karar Cenevre’deki avukatlarımız tarafından tebellüğ edilmiştir. Tahkim kararının içeriği hakkında incelememiz halen devam etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!