Cruise şirketlerinin gözü 55 milyar dolarlık gay seyahat pazarında

Güncelleme Tarihi:

Cruise şirketlerinin gözü 55 milyar dolarlık gay seyahat pazarında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2006 00:00

Quenn Mary 2 kruvaziyer (seyahat gemisi) gelecek hafta New York’tan kalkıp Atlantik’i geçerek Southampton, İngiltereye kadar 6 günlük bir gezi yapacak. Her zamanki gibi beyaz-eldivenli servisin, şaraplı yemeklerin ve gün batımından sonra resmi kıyafetlerin giyileceği gemide tek fark 2600 yolcunun tamamının gay olması.

Queen Mary 2’nin ait olduğu Cunard şirketi için bu yolculuk ilk olacak. Cunard, bu yıl gay turizm şirketi RSVP ile bir anlaşma imzaladı. 20 yıl önce sadece adı duyulmamış kruvaziyer şirketleriyle tatile çıkabilen gayler artık bu alanın en büyükleriyle seyahat ediyor. Yolcu sayılarındaki ve harcamalardaki azalma kruvaziyer şirketlerini, 55 milyar dolar büyüklüğünde olduğu hesaplanan ve büyümesini sürdüren gay seyahat pazarına ilgi göstermelerine sebep oldu. Araştırmalara göre gayler daha sık seyahatlere çıkıyor, daha uzun süre kalıyor ve daha çok para harcıyor.

2 KATINDAN FAZLA HARCAMA: Amerika’da genel olarak son 12 ayda 4 sayahet yapılırken gayler 5 seyahat yaptı. Gaylerin harcama ortalaması 6 bin 273 dolar iken, diğerlerininki 3 bin. RSVP’nin CEO’su Jeff Soukup "Kárlı pazardan pay almaya çalışan kruvaziyer şirketleri daha önce çok düşünmedikleri gay ve lezbiyen pazarına aktif olarak çalışmaya ve hatta bu pazarlarda ısrarcı olmalya başladılar" dedi. Artık gaylerin kruvaziyeri de diğerlerininki gibi popüler gemiler ve diğer gemilerle beraber aynı popüler limanlardan kalkmaları giderek yaygınlaşıyor.

EN BÜYÜKLERLE ANLAŞMA: Gay medya ve eğlence alalnında faaliyet gösteren PlanetOut tarafından geçen Mart ayında satınalınan RSVP, gelecek sezon için büyük kruvazör şirketleriyle anlaştı. Bunlar arasında Holland America Line’ın Amsterdam kruvaziyer, Princess Cruises’ın Caribbean Princess’i ve Cunard’ın Queen Mary 2’si bulunuyor. Gay tur operatörü Atlantis Events, Royal Caribbean şirketinin 3 bin 634 yolcu kapasitesiyle Queen Mary 2’den çok büyük olan en yeni gemisi Freedom of the Seas’i Ocak ayı için bir haftalığına kiraladı. Lezbiyen seyahat acentası Olivia ise Galapagos, Antartica, Tahiti, Alaska ve Amsterdam gibi popüler yerleri de içeren farklı kruvaziyer alternatifleri sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!