Credit Suisse ve UBS 7 bin kişi çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Credit Suisse ve UBS 7 bin kişi çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 12:00

Alman Der Sonntag gazetesinin haberine göre düşen karları telafi etmek için İsviçreli UBS bankası 3 bin-5 bin, Credit Suisse ise bin - 2 bin arasında çalışanını işten çıkarak.

Haberin Devamı

Gazetenin haberine göre UBS, 900 çalışanını bilgi teknolojileri biriminden diğer 2 bin ile 4 bin çalışanını ise yatırım bankacılığı ve diğer bankacılık faaliyetleri birimlerinden çıkarmayı planlıyor.

Der Sonntag ayrıca bir diğer İsviçre bankası Credit Suisse'nin 25 Ekim'de açıklayacağı üçüncü çeyrek bilançosuyla birlikte bin ile 2 bin çalışanını çıkarabileceğini de yazdı.

Bankadan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak banka ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladığında daha önceki 2 milyar franklık tasarrufa, 1 milyar frank tutarında yeni tasarruf önlemlerini ekleyeceğini açıklamıştı.

Banka, 2 milyar franklık tasarruf kapsamında 3 bin 500 kişiyi işten çıkarmak istediğini belirtmişti. Credit Suisse'den Haziran ayı sonunda yapılan açıklamada 2011 sonundan beri 1.500 kişinin işine son verilerek toplam çalışan sayısının 48 bin 200'e indirildiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Küresel bankalar, yeni sermaye zorunlulukları, yavaşlayan ekonomi ve varlık alım satımlarının çok düşük seviyede olması dolayısıyla son dönemde tasarruf önlemlerine hız verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!