Çorlu'da 50 deri fabrikası üretime ara verdi

Güncelleme Tarihi:

Çorluda 50 deri fabrikası üretime ara verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 17:11

TÜRKİYE'nin ihracatına yılda yaklaşık 750 milyar dolar katkısı bulunan Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 113 fabrikadan 50'si, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle üretimlerine ara verdi. Bu fabrikalarda çalışan yaklaşık 500 kişi ise ücretsiz izne çıkartıldı.

Tüm dünyada etkili olan küresel kriz, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaları da vurdu. Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 50 fabrika üretimi durdurma kararı aldı ve buralarda çalışan yaklaşık 500 kişi ücretsiz izne çıkarıldı.

Deri sektöründe krizin çok fazla hissedildiğini belirten Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, “132 hektar üzerinde kurulu bulunan Çorlu Organize Deri Sanayi Bölgesi, Türkiye'de deri ihtiyacının yüzde 80'inini karşılıyor. İstihdamı biz sağlıyoruz, enerjiyi biz tüketiyoruz, ülkeye katkıyı biz sağlıyoruz, ürettiğimiz malımızın yüzde 90'ını kendimiz ihraç etmemize rağmen üvey evlat muamelesi görüyoruz. Türkiye'de belki tüm sektörler gidecek ama bu deri sektörü dünyanın en eski sektörüdür ve bu sektör her zaman ayakta olacaktır” dedi. Deri sektörü olarak böyle krizlere alışık olduklarını belirten Güneş, şöyle devam etti:
“Bizim bu sektörde her 5 yılda kriz olduğu için buna alıştık. Dünyadaki en ufak ekonomik daralmanın ilk sonuçlarını bizler görürüz. Deri sektörünün 4- 5 yıldır deri sektörüne ne finansman ne de bankaların desteği var. Buna rağmen yine de mücadelemize devam ediyoruz. Çorlu Deri Organize olarak her türlü yatırımımız yaptık. Alt ve üst yapımızı özelikle son 5 yılda dört dörtlük hale getirdik. Dünya böyle bir bölge yok şu an. Şu an fabrikalar sezon bitimi olduğu için üretimlerine ara verdi veya faliyetlerini askıya aldı. Deri sektörü geçen yıl da çok başarılı bir yıl geçirdi. Bu kadar kötü koşullara rağmen ayakta kaldık. Bugün Türkiye'de ve dünyada ekonomik krizden etkilenen ve ayakta kalan en büyük potansiyele sahip tek bölge biziz. Bölgesel olarak kendi içerisinde ülke içerisinde bu kadar olumsuz şartlar altında bugüne geldik. Biz Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi olarak her yıl ülke ekonomisine çok ciddi destek oluyoruz. Sadece bizim bölgemiz, yılda 750 milyon dolar civarında ihracat yapmaktadır. Bu ihracat yapılırken vergi, SSK ve istihdam olarak ihracatın geri dönüşümüne kazandırmış oluyoruz. Bu yıl da bölgemiz üretimlerini yaparak ülkeye katkısını sağlamıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!