Çorlu’ya ‘Super Hub’

Güncelleme Tarihi:

Çorlu’ya ‘Super Hub’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 00:00

ABD’li 3M, 500 milyon dolar yatırımla Çorlu’yu 31 ülkeyi kapsayacak ‘Super Hub’ (Süper merkez) yapıyor. 2013’te faaliyete geçecek ve 1 milyar dolara yakın satış hacmine ulaşacak tesiste bin kişiye ek istihdam sağlanacak, 500 milyon dolarlık ihracat yapılacak.

Haberin Devamı

KİŞİSEL bakımdan ev, hobi ve kırtasiye  ürünlerine, elektrik, elektronik, telekomünikasyon sistemlerinden, sağlık  ürünlerine bir çok sektöre yönelik üretim yapan ABD’li 3M, dünyada sayılı ülkede hayata geçirdiği bölgesel üretim üslerinden birini Türkiye’de kuruyor. 3M Çorlu’da bulunan Avrupa Serbest Bölgesi’nde hayata geçirilecek proje  için yaklaşık 500 milyon doları bulacak bir yatırım yapacağını açıkladı. Aralık  ayı içinde temeli atılması planlanan tesiste üst düzey teknoloji ile çalışacak ve  binin üzerinde nitelikli istihdam sağlanacak. 3M’in ‘Super Hub’ (Süper merkez) olarak adlandırdığı tesisinin ilk bölümleri 2013 yılı içerisinde faaliyete geçecek ve yerlilik oranı yüzde 20’lerden 45-55 aralığına yükselecek.

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, iki yıldır 3M ile birlikte çalışmalarda bulunduklarını belirterek,  Türkiye’nin bu yatırım ile 3M gibi bir dünya devinin daha Ortadoğu, Kuzey  Afrika ve Rusya ile Avrupa pazarlarına yönelik stratejik üssü olarak konumlandığını vurguladı. 3M Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Giuseppe  Castaldi de sorumlu olduğu bölgenin, Türkiye’nin de içinde bulunduğu büyüme potansiyeli yüksek 31 ülkeyi kapsadığını bildirdi.

Haberin Devamı

1 milyar dolar satış

Castaldi, “Bu denli büyük üretim tesislerini Super Hub olarak adlandırıyoruz.  Türkiye’de kurulacak Super Hub, Avrupa’daki üçüncü Super Hub olacak. İlerleyen yıllarda, yıllık 1 milyar dolara yakın satış hacmi bekliyoruz.”

Yerleşirse tam yerleşir

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan,  3M’in Ar-Ge merkezini de mutlaka Türkiye’ye getirmesi gerektiğini belirterek, “3M büyük yatırımlara birden başlayan bir şirket değil. Ama bir ülkeye de yerleşti mi pir yerleşen bir yapıda” dedi. Çağlayan, 3M’in Türkiye’de 3 “İ” olduğunu belirterek, “Bunun anlamı  inovasyon, istihdam ve ihracattır. Ümit ediyorum ki Türkiye’de kurmayı  arzuladığımız yeni sanayi yapımızı ve ihracat anlayışımız bakımından son derece  önemli olacak. 3M’in kuracağı süper hub biraz hafif kalacak buna ‘mega hub’ diyeceğiz. 3M’e bu yatırım için ‘mükemmel’ deriz ve sonuna maşallah koyarız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!