Comp coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Compound ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

Comp coin nedir Hangi borsalardan alınır Compound ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 21:54

Comp coin özellikle yatırımcılar tarafından merak edilen coinlerden biridir. Özellikle yatırım alanında önemli bir yere sahip olması nedeniyle ne olduğu merak edilen coinlerden biridir. Bu bakımdan Comp coin nedir öğrenebilir ve rahatlıkla tercih etmeyi ya da etmemeyi düşünebilirsiniz. Sizin için COMP coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Compound ne zaman çıktı? Ne iş yapar araştırdık ve yazımızda detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Comp coin, Compound yönetim sisteminin yönetilmesi için kullanılan bir kripto para birimidir. COMP kripto parasına sahip olan kişiler Compound için yapılacak olan değişimlerde ve tüm güncellemelerde oy sahibi olmaktadır.

Comp Coin Nedir?

Comp coin, Compound yönetim sisteminin çıkarmış olduğu bir kripto para birimi olarak bilinmektedir. Comp coin sahibi olan kişilerin Compound değişim ve güncellemelerinde oy kullanma hakkı bulunmaktadır. Comp coin toplam arz miktarı 2.561.279 Comp'dur. Blokeli olarak duran tüm varlıkların yatırımcılar tarafından Comp coine çevrilme imkanı bulunmaktadır. Bu özelliği COMP coin'in avantajları arasında yer almaktadır. Yatırımcılar kripto paralarını Comp protokolüne verdikleri takdirde verdikleri miktar ve teminat kadar belirli oranlarda bir cToken kazanma imkanı bulunmaktadır. Teminatların yatırımcılar tarafından istendiği zaman hesaplardan çekilmesi de mümkündür.

Haberin Devamı

Comp coin kurucusu ve aynı zamanda Ceo'su Robert Leshnerdir. COMP coin 1 ocak 2017 tarihinde piyasa değeri 16,94 TL olarak çıkmıştır. Dolaşımdaki arz 6,189,640 ve maksimum arz da 10,000,000 olarak açıklanmıştır. Comp kripto para aynı zamanda yatırımcılara kredi alma işlemlerinde de büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Yatırımcıların son zamanlarda dikkatini çeken bir coin olan Comp coin yatırım aracı olarak birçok kişi tarafından kullanılır.

Comp Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Türk lirası ile satın alınabilen coinler arasında yer almak Comp coin birçok yatırımcı tarafından tercih edilmektedir. Comp coin satın almak oldukça kolay ve hızlı bir işlem olarak bilinmektedir. Teknik bilgiye ya da herhangi bir işleme gerek olmadan Comp coin satın almak ve yatırım yapmak mümkündür. Comp Coin satın almak için bir borsaya üye olmak gerekir.

BtcTürk ya da Binance üzerinden Comp coin satın alınarak alım-satım yapılması mümkündür. Aynı zamanda Comp Coini Coinbase Pro ve Huobi Globalden de satın alınması mümkündür. 1 Ocak 2017 senesinde piyasaya çıkmış olan coin ülkemizde de yatırımcıların tercihi haline gelmiştir. Özellikle Türk lirası olarak yatırım yapmak isteyen kişiler Comp coin satın almaktadır.

Haberin Devamı

Comp coin Etherium üzerinden kurulmuş olan bir DeFi protokolü olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda bloke edilmiş olan taminatlar kredi almak için ya da kredi vermek için kullanılmaktadır.

Compound Ne Zaman Çıktı? Ne İşi Yapar?

Kredi almak ya da kredi vermek için bloke edilen teminatlar da Compound sayesinde rahatlıkla kullanılmaktadır. Toplam arz-talep dengesine göre Comp coin faiz oranı belirlenmektedir. Yatırımcılar kripto paraları kredi olarak vererek faiz geliri elde edebilmektedir. 1 Ocak 2017 senesinde piyasaya çıkan Comp Coin kurucusu ve Ceo'su Robert Leshnerdir. Compound üstünden bir coin girildiği takdirde coin miktarını temsilen cTokenler alınmış olur. Borç verenler paralarını istedikleri zaman çekme hakkına sahiptir ve tüm süreçler Compound tarafından yürütülür.

Haberin Devamı

Aktiviteleri teşvik etmek amacıyla bu aşamada Comp Coinler kullanılmaktadır. Her gün Compound tarafından 2800 Comp coin kullanıcılara dağıtılır ve dağıtım borçlanmayla orantılı olarak yapılır. Piyasaya yapılan dağıtım %50 tedarikçilerden %50 ise kredi veren kişilerden temin edilmektedir. Comp coin DeFi üzerinden işlem gören bir kripto para birimidir. Ülkemizde birçok yatırımcı tarafından tercih edilen kripto paralar arasında yer alır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!