Commerzbank ikinci çeyrekte zarar etti

Güncelleme Tarihi:

Commerzbank ikinci çeyrekte zarar etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 13:16

Alman bankası Commerzbank AG Thursday, bu yılın ikinci çeyreğinde 746 milyon avro zarar etti.

Haberin Devamı

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank, Doğu Avrupa'daki bankacılık faaliyetlerindeki kayıplar ve Dresdner Bank'ı satın almasından kaynaklanan maliyet nedeniyle ikinci çeyrekte 746 milyon avro zarar ettiğini açıkladı. Banka, geçen yıl aynı dönemde 817 milyon avro kar etmişti.

Banka, geçen yıl aynı çeyrekte 1,2 milyar avro olan faiz gelirinin ise bu yıl aynı dönemde yüzde 50 artışla 1,8 milyar avroya çıktığını belirtti. İlk çeyreğe göre verilerinde düzelme görülen bankanın, ilk çeyrek zararı 861 milyon avro ve faiz geliri ise 1,7 milyar avroydu.

Commerzbank Üst Yöneticisi (CEO) Martin Blessing, “Önceki çeyrekle karşılaştırdığımızda faaliyet zararımız ikinci çeyrekte önemli oranda azaldı. Grubun ikinci çeyrek sonuçları yine de tatmin edici değil” dedi.

Haberin Devamı

Banka, bu yılın zorlu bir yıl olmaya devam edeceğini, ancak doğru yönde ilerlediğini de kaydetti. Commerzbank, Ocak ayında Alman sigorta şirketi Allianz SE'den satın aldığı Dresdner Bank ile birleşme maliyetinin bu yıl 2 milyar avroya mal olacağını tahmin ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!