Coface Türkiye 50 milyon lira hasar öded

Güncelleme Tarihi:

Coface Türkiye 50 milyon lira hasar öded
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 15:38

Coface Türkiye 2008 yılından bu yana 50 milyon lira hasar ödedi ve yönettiği risk ise 2010 Kasım ayı itibariyle yüzde 20 artarak 5,5 milyar dolara ulaştı.

Alacak yönetimi ve kredi sigortası alanında dünyadaki üç büyük oyuncudan biri olan Coface, 2008 Ekim ayında başlayan ve etkileri giderek azalan küresel ekonomik kriz sürecinde Türkiye'de toplam 50 milyon liralık hasar ödemesi gerçekleştirdi.

Aktif olarak 17 bin şirketin riskini taşıyan ve yöneten Coface Türkiye'nin yönettiği risk, Kasım 2010 itibariyle yüzde 20 artarak 5,5 milyar dolara ulaştı.
Yurt dışı alacak tahsilat hizmetini de Coface Servis adlı şirketi aracılığıyla Türk iş dünyasına sunan Coface Türkiye'nin Genel Müdürü Belkıs Alpergun, “Coface dünyası, Türkiye'nin krizdeki performansını çok etkileyici buldu. Nitekim Coface, Eylül 2010 itibariyle Türkiye'nin notunu 'yatırım yapılabilir' seviye olan A4 olarak belirledi. Türkiye ekonomisinin bu gücü ve bizim Türkiye ofisi olarak bu süreçteki başarımız bölgesel misyonla ödüllendirildi. Önümüzdeki dönemde Coface Türkiye olarak Ortadoğu'da İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'dan, Doğu Akdeniz'de ise Yunanistan, Malta ve Kıbrıs'tan sorumlu olacağız” dedi.

Türkiye'nin tüm dünya ile birlikte küresel ekonomik krizin etkilerini hissettiği bir dönemden geçtiğini vurgulayan Alpergun, bugün itibariyle endişelerin hızla dağılmaya başladığına dikkati çekti.

Alpergun, “Sigorta biliyorsunuz türü ne olursa olsun bir riskin gerçekleşme ihtimaline karşı alınan tedbirdir. Son kriz bize şunu gösterdi; Coface olarak ekonominin can damarı kuruluşlarımıza sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizle ilgili çok ciddi bir bilinç söz konusu. İşletmeci bunun faydasını en çok son dönemde gördü. Biz üç yılda ticari alacak sigortası karşılığı toplam 50 milyon liralık hasar ödedik ki, bu yüzlerce işletmenin sıkıntıya düşmeden, ayakta kalabilme fırsatı bulduğu anlamına geliyor” dedi.

Coface Türkiye'nin kriz dönemindeki performansının, 2010 yılında yakalamış olduğu büyüme ve yüksek karlılığın Coface Türkiye'nin Coface Grubu içindeki ayrıcalıklı yerini pekiştirdiğini dile getiren Alpergun, Coface Türkiye olarak bölgesel misyonla ödüllendirildiklerini kaydetti.

Belkıs Alpergun, Coface Türkiye olarak üstlenecekleri bölgesel sorumluluk ile deneyimlerini bölge ülkeleri ile paylaşacaklarını ve aynı zamanda Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini artırmak için gayret göstereceklerini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!