Coca Cola, Schweppes'i 565 trilyon liraya aldı

Güncelleme Tarihi:

Coca Cola, Schweppesi 565 trilyon liraya aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Coca Cola Şirketi, tüm dünyada 120'yi aşkın ülkede Cadbury Schweppes Şirketi'nin içecek markalarını 1.8 milyar dolara (565 trilyon lira) satın alıyor. Konuya ilişkin anlaşma, iki şirket arasında dün Londra'da imzalandı.

Anlaşma, Schweppes, Canada Dry, Dr. Pepper, Crush ve diğer içecek markalarını kapsıyor. Anlaşma uyarınca İrlanda ve İspanya'daki konsantre fabrikaları da Coca Cola'ya devredilecek. Anlaşmanın, ABD, Fransa ve Güney Afrika'daki Cadbury Schweppes içecek markalarını kapsamadığı bildirildi. Satışın, çeşitli ülkelerde gerekli olan bir dizi düzenleme ve onaylamanın ardından, 1999 yılı ortalarında tamamlanması planlanıyor.

Coca Cola, halen Schweppes ile yapılan anlaşma uyarınca, 1990 yılından bu yana Schweppes markalı mandalina, tonik, soda ve limonun üretiyor ve dağıtımını yapıyor.

Cadbury Schweppes ile yapılan bu anlaşma Coca Cola'ya içecek sektöründe bugüne kadar fazla aktif olmadığı içecek segmentlerinde de marka sahibi olma fırsatını yaratıyor. Bunlar, Schweppes ve Canada dry tonikleri, sodalar, zencefilli içecekler, meyveli ürünler, şişe suları ve meyveli şuruplar.

Coca Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Douglas Ivester, ‘‘Bu anlaşma, Coca Cola'ya içecek sektörünün farklı segmentlerinde faaliyet gösterme olanağı sağlayacak. Cadbury Schweppes marka ailesi, Coca Cola Şirketi'nin ana markalarına önemli bir katkı sağlayacak’’ dedi. Coca Cola'nın Schweppes'in faaliyet gösterdiği segmentlerde dünya çapında yaygın markaları olmadığını belirten Invester, şunları söyledi: ‘‘Bu anlaşma, müşterilerimize ve tüketicilerimize alkolsüz içecekler alanında daha fazla seçenek sunacak ve müşterilerimize kârlılıklarını artırma fırsatı sağlayacaktır.’’

Cadbury Schweppes'in Yönetim Kurulu Başkanı John Sunderland ise ‘‘Bu anlaşma, dünya çapında güçlü olduğumuz şekerleme alanında ve ABD'de içecek sektöründe yürüttüğümüz faaliyetleri geliştirmemize, bu alanlara odaklaşmamıza yardımcı olacaktır’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!