Coca-Cola ‘beğenilen Ligi’nde 4’üncü oldu Koç, enerji lideri çıktı

Güncelleme Tarihi:

Coca-Cola ‘beğenilen Ligi’nde 4’üncü oldu Koç, enerji lideri çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2012 00:00

ABD merkezli Fortune dergisinin her yıl gerçekleştirdiği ‘World’s Most Admired Companies (En Beğenilen Şirketler)’ araştırmasında Temmuz 2008’den bu yana Muhtar Kent’in CEO koltuğunda oturduğu Coca-Cola dördüncü oldu.

Haberin Devamı

Geçen yıl 6’ncı sırada yeralan Coca-Cola, 1995’den bu yana ilk kez ilk 5’in içinde yer almayı başarırken, ilk üçe giren şirketlerin tamamı teknoloji sektöründen geldi. Geçen yıl hayatını kaybeden Steve Jobs’un kurucu CEO’su olduğu Apple en beğenilenler arasında birinci olurken, Google ikinci ve Amazon.com da üçüncü oldu. Derginin araştırmasında beşinci sırada yine bir teknoloji şirketi olan IBM yer aldı. Coca Cola dünya sıralamasında tüm sektörler arasında 4’üncü olduğu araştırmada, içecek kategorisinde, birinci oldu. Fortune dergisi konuyla ilgili haberinde Coca-Cola’nın neden beğenildiğini şöyle aktardı: “Gazlı içeceklerin sıkıntıda olduğu bir süreç olmasına rağmen Coca-Cola bu fırtınalı dönemde pozisyonunu korumayı başardı. Pazar lideri olan içecek devi Coca-Cola pazara sunduğu yeni içecek ürünleriyle büyümesini sürdürdü.”

Haberin Devamı

En beğenilen enerji şirketi

Fedex’in 6’ıncı olduğu araştırmada ilk ona girenler sırasıyla, Bershire Hathaway, Starbucks, Procter & Gamble ve Southwest Airlines oldu. Araştırmada enerji sektöründe Koç Holding, birinci sırada yer alırken, şirket aynı zamanda Türkiye’den sıralamaya giren tek şirket oldu. Geçen yıl 9’uncu sırada yer alan Koç Holding’in değerlendirildiği enerji sektörüne bu yıl toplam 8 şirket yer aldı. Enerji sektörünün en beğenilen ikinci şirketi Sistema, üçüncüsü de Türkiye’de de yatırımları bulunan Alman RWE oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!