Citi imzasını koydu Akbank’ın kredi kartı dünyaya ‘kanat’ açtı

Güncelleme Tarihi:

Citi imzasını koydu Akbank’ın kredi kartı dünyaya ‘kanat’ açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

Akbank, yüzde 20 ortağı Citi’yle işbirliğine giderek Wings (kanatlar) adlı kredi kartını, dünyada daha iddialı noktaya taşıdı. Her iki bankanın da logosunun bulunacağı Wings’le 13 bin Citi ATM’sinden ücretsiz para çekilebilecek, uçuş, konaklama ve alışverişlerde avantaj sağlanacak.

Haberin Devamı

AKBANK, Wings (kanatlar) kredi kartı kullanıcılarına, yüzde 20 ortağı global bankacılık devi Citi’nin avantajlarını da eklemek üzere işbirliği başlattı. Akbank ve Citi, ortaklığının 5’inci yılında gündeme gelen bu işbirliğiyle tamamen Türkiye’de geliştirilen kredi kartı, global dünyaya açılmış olacak. Her iki bankanın logosunu taşıyacak Wings kart sahipleri yurtdışına uçuş, konaklama ve alışverişlerde avantaj yakalarken, Citi’nin 13 bin ATM’sinden ücretsiz nakit avans çekebilecek.

Bir dönüm noktası

Citi Avrupa, Ortadoğu ve Afrkia Bölgesi CEO’su Alberto Verme, Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, işbirliğini “Türk bankacılık sektörü için bir dönüm noktası” şeklinde niteleyerek, Türk bankacılık sektörüne duyulan güvenin gösterdiğini vurguladı. Akkurt, Citi gibi bir bankacılık devinin ilk kez lokal banka ile bu şekilde işbirliği gerçekleştirdiğinin de altını çizdi.

Haberin Devamı

Türkiye’den dünyaya

Bugüne kadar daha önce yurt dışında geliştirilmiş bazı kartların Türkiye piyasasına göre uyarlanıp müşterilere sunluduğunu kaydeden, Akkurt şunları söyledi: “Ancak ilk kez Türkiye’de geliştirilen bir karta, ürüne uluslararası özellik katılarak dünya çapında ürün yaratıldı. Citibank’ın dünyanın 100 ülkesinde olduğunu düşünecek olursak, bunun Türk bankacılığı için ne kadar önemli adım olduğu açıkça görülüyor.”

Bu daha başlangıç

Citi ile ortaklıkları kapsamında bugüne kadar ağırlıklı olarak yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık alanında işbirlikleri yaptıklarını hatırlatan Akkkurt, şöyle konuştu: “Kurumsal ve yatırım bankacılığındaki işbirliğinde ciddi mesafe aldık. Ortak projelerle Akbank-Citi işbirliğini bankacılığın başka alanlarına taşıdık. Ancak Citi de biz de bireysel bankacılık hizmetlerinde işbirliği yapmayı hep istedik. Bu daha başlangıç, bundan sonraki süreçte bireyel bankacılığa dönük yeni işbirliklerimizi de duyuracağız.”

Dünya ve Citi’nin radarında

Citi EMEA CEO’bu Alberto Verme, Türkiye’nin son dönemin en parlak yıldızlarından biri olduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi: “Türkiye, dünyanın ve  Citi’nin radarında yer alıyor. Türkiye ile büyümek neredeyse eşanlamlı hale geldi. Türkiye’ye ilişkin yatırımlarımız devam edecek. Akbank ile yaptığımız bu işbirliği de bunun bir göstergesi. Bu bizim Türkiye’ye bir taahhüdümüz.”

Haberin Devamı

Ciddi kilometre taşı

Akbank’taki ortaklıklarından gurur duyduklarını vurgulayan Verme, şunları anlattı: “Akbank’ın lokal dağıtım ağı çok önemli, yerel müşterilere erişimi çok fazla. Citi’nin çok ciddi bir global erişimi var. Çok ciddi bir kilometre taşı olan bu işbirliği ile global özelliklerle yerel  müşterilere erişimi artırabileceğimizi düşündük. Türkiye’de bugüne kadar 6 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirdik. Citi olarak Citibank Türkiye’de büyümenin yanı sıra Akbank’la ilişkimizi daha da güçlendirmeyi planlıyoruz.”

Türkiye’deki Citibank müşterisine ‘Citi Wings’ kartı verilecek

CITIBANK Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, şöyle konuştu: “Citibank olarak öncelikli hedefimiz, müşterilerimizi dünyaya, dünyayı da müşterilerimize açmak. Akbank’la yeni işbirliğiyle Wings kart sahipleri Citi’nin global avantajlarını yakalayabilecek. Ayrıca Citibank müşterileri de Wings ile aynı özelliklere sahip Citi Wings kartına sahip olabilecekler. Citi, gelcek yıl dünyada 200’üncü yılını kutlayacak. Citi, Türkiye’de 35 yıldır faaliyetleri sürüyor. 6 kıtada 100’den fazla ülkede faaliyetleri bulunuyor. Türkiye’de kurumsal, ticari ve bireysel bankacılık alanlarında hizmet  veriyoruz. 2 binin üzerinde çalışan ve 34’ün üzerinde de şubemuz bulunuyor.”

Haberin Devamı

Yurtdışında Wings’le nakit çeken, komisyon ödemekten kurtulacak

AKBANK Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel ve Citibank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Denhof, işbirliğinin detaylarını şöyle anlattı:
Wings kart sahipleri yurtdışında 13 bini aşkın Citi ATM’sinden işlem ücreti ödemeden nakit avans çekebilecek. Faiz Türkiye’deki nakit avans faizi kadar.
Wings  müşterileri Citi mil transfer programı ile Wings mil puanlarını birleştirerek Singapore  Airlines’ın KrisFlyer ile British Airways’in Executive Club uçuş milleri ile birleştirebilecek.
Wings globeshopper ile Amerika’daki online alışveriş  sitelerinden alış veriş yapabilecekler. Ucuz kargo imkanlarından yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Citi: Ekonomi yönetimi basiretli içimiz rahat

TÜRKİYE’nin ekonomik performansını son birkaç yıla göre değil, son 10 yıla göre değerlendirdiklerini kaydeden Alberto Verme, “Maddi, somut ve yapısal anlamda ekonomideki yeniden yapılanma süreci son derece basiretli ve akıllı makroekonomik rasyolara dönüştü. Türkiye’de orta sınıf hızla büyüdü. Bankacılık sektöründe likidite mevcut. Hükümeti tebrik etmek lazım” dedi. Verme Merkez Bankası’nın munzam karşılıkları artırma kararıyla ilgili de, “Gelinen noktada munzam karşılıkları artırma gerekliliği ortaya çıkmış. Türkiye’nin başarılarının devam  edeceği kanaatindeyiz. Çok daha ileriye dönük bakıyoruz. Onun için içimiz çok rahat.”

Haberin Devamı

Bütün segmentlerde büyümek istiyoruz

AKBANK’la çok başarılı stratejik işbirlikleri olduğunu hatırlatan Alberto Verme, “Global yatırımcıların da Citi gibi Türkiye’ye yatırım yapmaya devam  edeceklerini düşünüyoruz. Türkiye’de her alanda büyümek istiyoruz. KOBİ’lere dönük ürünlerde, bütün global kapasitemizi getirerek ihracat yapmak isteyen şirketlere kredi vermek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!