Cips paketinden futbol sahası

Güncelleme Tarihi:

Cips paketinden futbol sahası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 07:00

2015 yılından bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi’nin partneri olan PepsiCO, Türkiye’de de futbola desteğini sürdürüyor. Cips paketlerinin dönüştürülmesiyle hayata geçen futbol sahası, Şanlıurfa’da bu ay hizmete açılacak.

Haberin Devamı

Kullanılmış cips paketleri, artık çöpe gitmek yerine toplumsal faydaya dönüşüyor. Pepsi, yeni projesi RePlay’le cips paketlerini dönüştürerek, sürdürülebilir futbol sahaları hayata geçiriyor. İlk saha deprem bölgesi Şanlıurfa’da bu ay içinde kullanıma açılacak.

İstanbul’da gerçekleşen UEFA Şampiyonlar Ligi’nin final maçını 2015 yılından bu yana ligin resmi partneri olan Pepsi’nin Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen’le birlikte izledik. Bu arada Pepsi’nin Türkiye’de futbolu desteklemek için hayata geçirdiği projeleri de dinleme fırsatı bulduk.

KAZANAN İSTANBUL

Futbolun birleştirici ve iyileştirici gücüne inandıklarını ve uzun süredir farklı platformlarda desteklediklerini söyleyen Şen, “Finalin İstanbul’da yapılması yıllardır çok istediğimiz bir şeydi. Bu konuda UEFA’nın katı kuralları olduğu için sponsorlar olarak bir ‘İstanbul lobisi’ yapamadık. Ama İstanbul’un seçildiğini duyunca çok sevindik. Çünkü bu organizasyonun kazananı kesinlikle İstanbul olacaktı, öyle de oldu” dedi.

Haberin Devamı

DEPREM BÖLGESİNDE AÇILIYOR

Pepsi olarak Türkiye’de 2 ayrı futbol projesiyle topluma pozitif fayda yaratmayı hedeflediklerini anlatan Şen, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Bu projelerden ilki PepsiCo’nun dünyanın dört bir yanında hayata geçirdiği Ruffles RePlay. Burada amacımız, Ruffles cips paketlerinin geri dönüşümüyle hayata geçecek olan sürdürülebilir futbol sahaları yaratarak toplulukları bir araya getirmek. Yaşadığımız üzücü deprem sonrası Ruffles Replay sahamızı Şanlıurfa’da hayata geçiriyoruz. Şanlıurfalıların ücretsiz olarak futbol oynayacağı halı sahamız bu ay içinde kullanıma açılacak. Proje kapsamında “Kızlar Sahada” adlı bir sosyal girişimle işbirliği yaparak kadın futbolunun gelişmesine de katkıda bulunuyoruz.

Cips paketinden futbol sahası
Evrim Şen

10 BİN KİŞİ KUPAYLA RESİM ÇEKİLDİ

Pepsi Türkiye’de final heyecanını yaşatmak için ikonik Şampiyonlar Ligi kupasını nisan ayı boyunca İstanbul’da sergiledi. On bine yakın kişi kupayı yakından görme ve fotoğraf çektirme şansına sahip oldu. Büyük finalde açılış seremonisini de Pepsi hazırladı. Pepsi Kick-Off Show binlerce kişiyi coşturduktan sonra Grammy ödüllü Burna Boy, Brezilyalı megastar Anitta ve dünyaca ünlü DJ Alesso sahne aldı.

Haberin Devamı

PSİKOSOSYAL DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Bir diğer projenin ise 2021 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Pepsi Yıldız Futbolcu Seminerleri’ olduğunun altını çizen Evrim Şen, ‘‘Sosyal sorumluluk projelerimizi deprem bölgesine taşıyoruz. Proje kapsamında spor psikologlarının eşliğinde seminerler gerçekleştirip, onlara psikososyal destek sağlarken aynı zamanda deprem bölgesindeki altyapı kulüplerini destekleyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!