‘Çıplak turist’e açıldı, Türklere kapısını kapattı

Güncelleme Tarihi:

‘Çıplak turist’e açıldı, Türklere kapısını kapattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 00:00

Dünyada yıllardır var olan ve çıplaklar oteli de denen ‘nudist’ otel konsepti Türkiye’ye de geliyor. Muğla’nın Datça ilçesindeki Adaburnu Gölmar Otel, 1 Mayıs’tan itibaren ilk çıplak yaşamayı savunan nudist müşterilerini karşılamaya hazırlanıyor.

Yedi ülkeden rezervasyon

İki yıl önce kurulan 175 yataklı otelin pazarlamasını yapan Performans Turizm Acentesi’nin Pazarlama Müdürü Ahmet Koşar, 1 Mayıs’ta ilk müşterilerini Almanya ve İngiltere’den beklediklerini belirterek, yedi ülkeden turizm acenteleriyle anlaşma yaptıklarını söyledi. Koşar, tesisin Türkiye’nin ilk nudist otellerinden biri olacağını belirterek, “Almanya, İngiltere ve Hollanda’dan yoğun talep var. Fransa, İtalya ve Norveç’ten de rezervasyon almaya başladık. İsviçre’den henüz rezervasyon gelmedi. Bu 7 ülkeye son olarak İsrail ve Rusya da eklendi” dedi.

Türk müşteri kabul etmeyecek

Türkiye’den müşteri kabul edilmeyeceğini vurgulayan Ahmet Koşar, “Yeni olduğumuz için fiyatı düşük tuttuk. Kişi başı konaklama ücreti 70 Euro. Nudist turizme ilgi gösterenler genelde gelir düzeyi iyi olanlar. Bölge ekonomisine de katkı sağlayacağız. Şu ana kadar 200 kişiden rezervasyon talebi aldık. Naturist turizm önemli bir yaşam tarzı ve sektör haline geliyor. Birçok ülkede bunun örnekleri var. Bu alanda dünyada 10 milyonluk potansiyel var” diye konuştu.

Turizmin bu çeşidine çok talep yok

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, dünyada bu tarz turizm çeşidine talebin azaldığını belirterek, şöyle konuştu: “Daha önceden de Türkiye’de plajını çıplaklar için açanlar oldu. Yeni bir şey değil. Ama çok büyük boyutlu bir turizm çeşidi değil. Bunu yapacak otelin mutlaka izin alması gerekiyor. Uzak ve kapalı mekanlarda yapılmalı. Türkiye’de olması da olmaması da turizm açısından sorun teşkil etmiyor. Bunlar dünyada turizmin bir çeşidi olarak az taleple sürüyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!