Cinsel taciz suçlamasıyla istifa etti, 12.2 milyon dolar alacak

Güncelleme Tarihi:

Cinsel taciz suçlamasıyla istifa etti, 12.2 milyon dolar alacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2010 00:00

Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticisi ABD’li Hewlett-Packard’ın (HP) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mark Hurd, hakkında ortaya atılan cinsel taciz iddialarının ardından istifa etti.

Haberin Devamı

Hurd’e yönelik cinsel taciz suçlamaları ile ilgili soruşturmanın, birkaç hafta önce HP’nin taşeron şirketlerinde görev almış eski bir kadın çalışanın, Hurd’ü kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçlamasından sonra açıldığı kaydedildi. Yapılan açıklamada Hurd’ün, sürdürdüğü gizli ilişkinin açığa çıkmaması için harcama raporlarında değişiklik yaptığı ve ayrılması nedeni ile şirketten alacağı tazminatın ise sahip olduğu HP hisselerindeki gelirleri hariç 12.2 milyon dolar olacağı belirtildi.
Faturaları şişirdi
HP’nin Hukuki İşler Müdürü Mike Holston’ın konu ile ilgili açıklamasında, soruşturma sonucunda Hurd’ün cinsel tacizde bulunmadığı ancak şirketin davranış kurallarını ihlal ettiğinin belirlediğini söyledi. Hurd’un, eski çalışanla çok yakın ilişkide bulunduğunu ancak bunu hiçbir zaman açıklamadığını belirten Holston, “Soruşturma, söz konusu çalışanın adına düzenlenmiş, şişirilmiş masraf faturalarını da ortaya koydu” dedi.
Hurd ise istifa dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “HP’deki kariyerim sırasında çalıştığım şirkete karşı oluşturmaya çalıştığım güven, saygı ve dürüstlük konularında soru işaretleri olduğunu farkettim. 5 yıldır sürdürdüğüm görevimden sonra bu benim için çok acı verici bir karar. Ancak inanıyorum ki bu şartlar altında HP’de etkili bir lider olarak devam etmem çok daha zor olacak. Alınan karar, böyle bir zamanda hem HP yönetimi hem de benim en doğru seçim.”

Haberin Devamı

Skandalla başa gelmişti

Yeni bir başkan seçilinceye kadar, şirketin 51 yaşındaki Mali İşler Müdürü Catherine Lesjak’ın yöneteceği bildirildi. Görevinden ayrılan Mark Hurd 5 yıl önce yine bir yine bir skandal sonunda başa getirilmişti. Yönetim Kurulu içinde bir casusluk skandalı ortaya çıkmasıyla, Ocak 2007 tarihinde, dönemin şirket başkanı Patricia Dunn istifa etmiş ve yerine Mark Hurd seçilmişti. Patricia Dunn, 2005’te tuttuğu detektiflere yönetim kurulunun bazı üyelerinin ve bazı gazetecilerinin telefonlarını dinletmekten suçlu bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!