Çin'in dış ticaretinde daralma sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Çinin dış ticaretinde daralma sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 10:27

Çin'in dış ticareti Ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 daraldı. Uzmanlar daralmanın sürmesine rağmen, düşüş hızının yavaşladığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Genel Gümrük İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Çin'in ihracatının son dört ayda arka arkaya 100 milyar doları geçtiğine işaret edildi.
Çin'de geçen ay enflasyonun en önemli göstergesi olan tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) yüzde 0,5 düştü. Bu oran Eylül ayına göre yüzde 0,3 puan daha düşük düzeyde gerçekleşti. Ulusal İstatistik İdaresi, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) Ekim ayında geçen yıla göre yüzde 5,8, bir önceki aya göre de yüzde 1,2 oranında düştüğünü bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, Çin'in sanayi üretimi Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,1, şehirlerdeki sabit sermaye yatırımları yüzde 33,1, perakende satışlar da yüzde 16,2 arttı.

Bu arada, ülkenin merkez bankası olan Çin Halk Bankası Ekim ayında verilen yeni kredilerin Eylül ayına göre yüzde 51 azalarak, 253 milyar yuan (37,06 milyar ABD Doları) indiğini açıkladı. Eylül ayında verilen kredi miktarı 516,7 milyar yuan (75,68 milyar ABD doları) idi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!