Cindy’le ABD’ye deri ihracatı 150 milyon dolara çıkar

Güncelleme Tarihi:

Cindy’le ABD’ye deri ihracatı 150 milyon dolara çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2007 00:00

Deri Tanıtım Grubu (DTG), 9 Ocak’ta New York’ta başlayacak Türk Deri ve Ayakkabı Fuarı’nda ünlü model Cindy Crawford ile başladıkları tanıtım kampanyasının sonuçlarını almaya hazırlanıyor. DTG İcra Grubu Başkanı Ümit Zaim, hedef ülke olarak seçtikleri ABD’de 60 milyon dolarlık ihracatı, üç yılda 150 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

DÜNYACA ünlü manken Cindy Crawford ile anlaşarak geçen ay Türk deri ürünlerini ABD’de tanıtma kampanyasına başlayan Deri Tanıtım Grubu (DTG), 9 Ocak’ta New York’ta başlayacak Türk Deri ve Ayakkabı Fuarı’na da 35 firmayla katılıyor. Türk deri sektörünü biraraya getiren DTG’nin İcra Grubu Başkanı Ümit Zaim, 9-11 Ocak tarihleri arasında yapılacak fuarda Türk deri sektörünü tanıtmaya odaklı kampanyanın ilk geri dönüşlerini almayı beklediklerini söyledi.

BİLBOARDLARLA DEVAM EDECEK: Cindy Crawford ile yapılan ve ’I Love Turkish Leather’ (Türk Derisini Seviyorum) tanıtım kampanyasının ABD’nin ünlü moda dergilerinde geçen ay başladığını ve çok dikkat çektiğini söyleyen Ümit Zaim, "Bu tanıtım kampanyası, bilboardlarla devam edecek. Ayrıca fuarla birlikte birçok deri firması Turkquality almak için müracaat edecek" dedi. Zaim, önümüzdeki yıl da Cindy Crawford ile çalışacaklarını, üçüncü yıl için de ABD televizyon dünyasının tanınmış bir ismini kullanmak istediklerini söyledi.

BÜTÇE ÜÇE KATLANABİLİR: Deri sektörünün ilk kez bir fuara bu kadar iddialı hazırlandıklarını belirten Ümit Zaim, "Amacımız deri sektörünün satışlarını artırmak ancak bu kampanyanın Türkiye’nin imajına da büyük katkısı olacağına inanıyoruz" dedi. Zaim, ABD’deki kampanyanın getireceği sese göre Deri Tanıtım Grubu’nun halen 3 milyon dolar olan şu anki bütçesinin ikiye, üçe katlanabileceği mesajını da verdi.

ABD HEDEF ÜLKE: İç piyasada tanınmış politikacı, işadamı, sanatçı ve sporcularla başlatılan kampanyanın çok ses getirdiğini söyleyen Ümit Zaim, "Bu yıl bütün giyim mağazalarında deri ceketler var. Deri iç piyasada altın yılını yaşıyor. Ancak bizim asıl hedefimiz ihracatımızı artırmak. Üç yıl için hedef ülke ABD’yi seçtik" diye konuştu. Zaim, bu faaliyetlerle ABD’ye olan 60 milyon dolarlık ihracatı, üç yılda 150 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

FUAR HER YIL DÜZENLENECEK: Bundan sonra her yıl aynı tarihlerde ’Türk Deri ve Ayakkabı Fuarı’ düzenleyeceklerini belirten Ümit Zaim, şunları söyledi: "Bu yılki fuara 30 deri konfeksiyon, 5 ayakkabı firması katılıyor. Türk ayakkabıcılar da büyük bir atılım içinde. DTG olarak baştan beri bu kampanyada ayakkabı sektörüyle birlikteyiz. Ayakkabıcılar gelecek yıl fuara 15 firmayla katılacak."

DEVLET-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ: Bütün bu kampanyaların ve fuarın Dış Ticaret Müsteşarlığı ile beraber düzenlendiğini ve yürütüldüğünü hatırlatan DTG İcra Grubu Başkanı Ümit Zaim, "Burada başta Sayın Bakan Kürşat Tüzmen ve Dış Ticaret Müsteşarlığı ile özel sektörün çok koordineli ve örnek bir çalışması var" diye konuştu.

DTG’DE KİMLER VAR:
1.5 yıl önce oluşturulan Deri Tanıtım Grubu’nda, Türkiye Deri Vakfı, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği, TASD, AYSAD, İDESAŞ, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi, DESBAŞ ve Deri Sanayicileri Dış Ticaret yer alıyor.

Derimod New York’ta show-room açacak

AYNI
zamanda Derimod’un da Yönetim Kurulu Başkanı olan Ümit Zaim, Derimod olarak New York’ta yer aramaya başladıklarını ve üç ay içinde bir show-room açmak istediklerini belirtti. Zaim, "Cindy Crawford’la ABD’nin ünlü moda dergilerinde başlayan tanıtım kampanyamız fuarla güçlenecek. Bu fuarın ardından 4-5 Türk deri firmasının New York’ta birer show-room açıp tutunması çok önemli" dedi.
/images/100/0x0/55eaab47f018fbb8f88f2494


Cindy’ye 250 bin dolar ödendi

DÜNYACA ünlü manken Cind Crawford ile iki yıllığına Türk tderisinin tanıtımı için anlaşan DTG, bu yılki kampanya çekimleri için 250 bin dolar ödedi. Ünlü mankenin Los Angeles’da geçen yıl sonunda gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinin maliyeti ise 380 bin doları buldu. Cindy Crawford’un Türk deri ceketleri, deri ayakkabı ve çantalarının kullanıldığı tanıtım fotoğraflarını ise dünyanın en tanınmış moda fotoğrafçısı Peter Lindberg çekti.

New York’taki fuara kimler katılıyor

Deri konfeksiyon

Adamo Deri

Akdede Deri

Demmy Leather

Derimod

Derkon

Derri-DSD

Desa

Emelda

Fulmine by Yıldırım

Giorgio Rott

Gökova Leather

Gün Deri

Harmanlı

Hazar Leather

İpekderi

Kuzu

Levinson

Miss Collection

Mistero

M.M Deri

MRM

Orjin Group

Ottimo

Punto

Shaky

SMY

Süed Mod

Tanatar Jean Guise

Vespucci

Yako

Ayakkabı üreticileri

Ferudun Footwear

Gossi Shoes

İnci

Polaris

Üç-El Shoes
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!