Cindy Crawford 250 bin dolara ’Türk derisini seviyorum’ diyor

Güncelleme Tarihi:

Cindy Crawford 250 bin dolara ’Türk derisini seviyorum’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 00:00

Amerikalı ünlü model Cindy Crawford, iki yıl süreyle Türk deri sektörünün ihracattaki yüzü olacak. Deri Tanıtım Grubu, Crawford ile ilk yıl için 250 bin dolara anlaştı. Ünlü mankenin Türk malı deri ceketleri giydiği, Türk malı deri ayakkabı ve çantaları kullandığı fotoğraflar, Türk derisinin yurtdışına tanıtım kampanyalarında kullanılacak. Fotoğraflar, ABD’nin ünlü dergilerinde ve New York’taki billboardlar’da yer alacak.

TÜRK derisini marka yapma projesi çerçevesinde oluşturulan Deri Tanıtım Grubu, ABD’deki tanıtım kampanyası için dünyaca ünlü manken Cindy Crawford ile iki yıllığına anlaştı. Bu yılki kampanya çekimleri için 250 bin dolar alan ünlü mankenin Los Angeles’ta geçen ay gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinin maliyeti 380 bin doları buldu. Cindy Crawford’un Türk deri ceketleri, deri ayakkabı ve çantalarının kullanıldığı tanıtım fotoğraflarını ise dünyanın en tanınmış moda fotoğrafçısı Peter Lindberg çekti.

DÜNYANIN EN TANINAN YÜZÜ: Deri Tanıtım Grubu (DTG) Başkanı Ümit Zaim, ABD’den Çin’e kadar dünyanın en tanınan yüzü olduğu için Cindy Crawford’u seçtiklerini söyledi. Moda dünyasına ’top model’ kavramını kazandıran isim olan Cindy Crawford, ABD’de halen klasik ve hayranlık uyandıran bir isim olarak gösteriliyor. Ümit Zaim, önümüzdeki yıl da Cindy Crawford ile çalışacaklarını, üçüncü yıl için de ABD televizyon dünyasının tanınmış bir ismini kullanmak istediklerini söyledi.

NEW YORK CADDELERİ: Deri Tanıtım Grubu Başkanı Ümit Zaim, Cindy Crawford’lu tanıtım ilanlarının bir yıl
/images/100/0x0/55eb41e1f018fbb8f8b57a30
süreyle ABD’nin en tanınmış dergilerinde çıkacağını ve New York’taki billboardlar’da yer alacağını söyledi. Bu kampanyanın Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağlayacağına işaret eden Ümit Zaim, Deri Tanıtım Grubu’nun Türk derisini tanıtma kampanyasının üç aşamalı olduğunu hatırlattı. Ümit Zaim, "ABD’deki çekimlerde sadece deri giysiler değil, Türk malı ayakkabı ve çantalar da kullanıldı. Türk ayakkabı sektörü de büyük bir atılım içinde. Deri Tanıtım Grubu olarak baştan beri bu kampanyada ayakkabı sektörüyle birlikteyiz. Türk deri sektörünü tanıtmaya odaklı bu kampanyanın ilk geri dönüşlerini 8-10 Ocak tarihlerinde New York’ta yapılacak Türk Deri Ürünleri Fuarı’nda almayı bekliyoruz" diye konuştu.

BÜTÜN MAĞAZALARDA DERİ VAR: Ümit Zaim şöyle konuştu: "Kampanyanın ilk aşaması turistlere yönelikti. İstanbul ve Antalya havalimanlarının dış hatlarına ’I Love Turkish Leather’ (Türk Derisini Seviyorum) billboardları koyduk. Daha sonra iç piyasaya yöneldik. Çünkü dışarıda güçlü olabilmek için içeride de tanınmanız ve güçlü olmanız lazım. Bu nedenle Türkiye’nin ünlü isimleriyle çekimler yapıldı. Kampanya ses getirdi. Bu yıl bütün mağazalarda deri
/images/100/0x0/55eb41e1f018fbb8f8b57a32
yer alıyor. DTG olarak asıl hedefimiz dış piyasaydı. Bu yıl üçüncü aşamada ABD hedef ülke seçildi. Cindy Crawford, iki yıl boyunca Türk deri giysi ve deri ayakkabısının dünyadaki yüzü olacak." Deri Tanıtım Grubu’nun bütün bu çalışmaları devlet desteği almadan sektörün kendi dinamikleriyle gerçekleştirdiğini vurgulayan Ümit Zaim, "Artık ses getirecek projeler üretmek zorundayız" dedi.

TÜRK DERİ CEKETLERİ: Los Angeles’ta yapılan fotoğraf çekimlerinde Cindy Crawford’un giyeceği ceket, çanta ve ayakkabı gibi deri ürünler, sektörün önde gelen firmaları tarafından sağlandı. Çekimler sırasında ünlü mankenin Türkiye’deki ünlü firmaların üretimi olan deri ceketleri ve ayakkabıları çok beğendiği, bu nedenle de çekimlerde kullanılan bazı ürünlerin kendisine hediye edildiği belirtildi.

Deri Tanıtım Grubu’nda kimler var?

DERİ Tanıtım Grubu’nda, Türkiye Deri Vakfı, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği, TASD, AYSAD, İDESAŞ, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi, DESBAŞ ve Deri Sanayicileri Dış Ticaret yer alıyor. İç piyasaya yönelik kampanyaya destek için geçen yıl İshak Alaton, Tuncay Özilhan, Cem Boyner, Güler Sabancı, Fatih Terim, Şansal Büyüka, Hıncal Uluç, Ahmet Altan, Sertab Erener, Ajda Pekkan, Demet Akbağ, Ata Demirel, Gülben Ergen, Hülya Koçyiğit, Kenan Doğulu, Burhan Öçal, Özcan Deniz gibi tanınmış isimler gönüllü fotoğraf çektirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!