Çin’de stratejik ortak arayışına girdi, 2 milyar dolar planı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Çin’de stratejik ortak arayışına girdi, 2 milyar dolar planı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2011 00:00

Rusya ve Ukrayna’da yakaladığı başarının ardından son 3 yılda Türkiye’de mağazalarını ve markasını yeniden yapılandıran Colin’s yönünü Batı Avrupa’nın yanı sıra Uzakdoğu ve Çin’e de çevirdi.

Haberin Devamı

2015 yılında 50 ülkede olma hedefi kapsamında öncelikle İngiltere ve Almanya’da test amaçlı mağazalar açarak pazara girmeyi hedefleyen Colin’s, bu mağazalarla ilgili ön anlaşmaları önümüzdeki günlerde imzalayacak. Colin’s’in planları arasında  Çin’de stratejik ortaklık kurmak da yer alıyor. Colin’s bunun için yaklaşık 1.5 yıldır Çinli bir grupla görüşüyor. Colin’s şu anda 500 milyon dolar olan cirosunu da böylelikle 2015 yılına kadar 2 milyar dolara çıkarmanın planlarını yapıyor.
Colin’s Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Eroğlu, şu anda 31 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve bu şekilde, hem lojistik, hem emlak, firması olduklarını kaydetti. Colins’in uluslararası büyük firmaların arasına girme hedeflediklerini anlatan Eroğlu, İngiltere ve Almanya’nın öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti. Eroğlu, şunları söyledi: “İngiltere dünyada perakende sektöründe birinci sırada. Ancak İngiltere’de perakendeciler heyecanını kaybetti. Burada bir boşluk oluştu. İngiltere’den markayı satın almak şeklinde değil de şu anda 20-50 mağazayla corner olarak çalışan firmalardan teklif geliyor. Kafamıza yatan bir marka olursa satın da alabiliriz. Ancak önce alışveriş merkezlerinden gireceğiz.”

Haberin Devamı

50 ülkeye yayılacak

Colin’s Genel Müdürü Necati Özdoğan, 2008 yılından sonra 180-200 metrekarelik mağazalardan ve cornerlardan çıkarak, 400 ve üzeri metrekarelerde mağazalaştıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Colin’s’in şu anda yurtdışında 420, Türkiye’de 152 mağazası bulunuyor. 2010 yılında perakende cirosu 500 milyon doları aştı. 2011’de  Türkiye’de 30 yeni mağaza, 18 ülkede toplam 102 mağaza açarak, toplam 12 bin metrekare alan kiralayacağız. Bu da 6 milyon dolarlık yatırım anlamına geliyor. Yurtdışında 50 ülkede olmak istiyoruz. Şu anda 3 bin olan çalışan sayımızın 10 bine çıkmasını,
toplam 574 olan mağaza sayımızın 1200’e ulaşmasını hedefliyoruz. 170 bin metrekare satış alanından 500 bin metrekare satış alanına çıkacağız. Bu şekilde toplam ciromuzu 500 milyon dolardan 2 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

İthalata ek vergi gelirse içerde üretim yüzde 60’a çıkar

COLİN’S Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Eroğlu, hükümetin hazır giyim ve kumaşta ithalata ek vergi getirmeyi planladığını, bu konuda görüşmelerin sürdüğünü hatırlattı. İthal edilen polyester ve aksesuar gibi ürünler için düşük vergi istegini hükümete aktardıklarını kaydeden Eroğlu, “Mısır’da da üretimimiz var. Şu anda yüzde 40’ını Türkiye’de, yüzde 60’ını Mısır’da ürettiriyoruz” dedi.

Besicilik de yapacak

COLİN’S Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Eroğlu, hayvancılık alanında da çalışmalarının olacağını belirtti. Eroğlu, “Besicilik için Trakya’da çiftlik kuracak yer bakıyoruz. Hayvancılıkta et ve süt alanlarında olmak istiyoruz. Gıda ile perakendeyi birleştirip farklı bir şeyler yapabiliriz. Paketlenmiş et satışı gibi düşüncelerimiz var” dedi.  Halka açılmak için çalışmalara başladıklarını da ifade eden Eroğlu, halka arzın 2011 yılına yetişmeyeceğini, 2012 yılında gerçekleşebileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!