Cimbom'da çaÄŸrı fiyatı en az 139 YTL

Güncelleme Tarihi:

Cimbomda çağrı fiyatı en az 139 YTL
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 09, 2007 09:40

QVT Finansal LLP, Galatasaray şirketlerinin birleşmesine izin verilmemesi için, Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

Haberin Devamı

Referans Gazetesi'nden yer alan habere göre Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'nin azınlık haklarına sahip QVT Financial LLP'yi temsil eden Avukat Münci İnci dün yaptığı yazılı açıklamada, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ile Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği A.Ş. için öngörülen birleşmeye, SPK'nın izin vermemesini talep etti. Birleşme izninin, SPK tarafından konulan koşullarda dikkate alınarak yargı sürecine götürüleceğini belirten Münci, birleşmeye izin verilmesi halinde, çağrı fiyatının eklenecek diğer hususlar hariç 139 YTL'den daha az olmayacak şekilde belirlenmesini ve çağrının uygulanabilirliği konusunda gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

QVT, Galatasaray'ın sermayesinin yüzde 18,85'ine sahip bulunuyor. Cimbom'un hisseleri borsada 80.5 YTL'den iÅŸlem görüyor. Dünya borsalarında ve Türkiye’de yüklü miktarlarda hisse senedi yatırımı yapan QVT 5.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip bulunuyor. Galatasaray Sportif'in yüzde 62,93'ü Futbol A.Åž.'ye ait bulunuyor. Ancak, Futbol A.Åž.'nin Denizbank'tan kullandığı krediler nedeniyle bu payın yüzde 33,93'ü bankaya rehnedilmiÅŸ durumda bulunuyor. Sermayesinin yüzde 37,05'i halka açık olan ÅŸirketin yüzde 8,26'sına diÄŸer yabancı fonlar sahipken, yüzde 11,8'i de yerli yatırımcıların elinde bulunuyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!