Ciliv: Boş sim kartlar bayi deposunda duruyor abone fazla gösteriliyor

Güncelleme Tarihi:

Ciliv: Boş sim kartlar bayi deposunda duruyor abone fazla gösteriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 00:00

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, sektörde abone sayılarının fazla gösterildiğini öne sürerek, “Verilen abone rakamları sim kart sayısı. Bayilerde bazı sim kartlar açılıyor ya depoda ya da tezgah altında duruyor. Bayilerin depolarından boş sim kartlar çıkıyor. Boşlara değil, trafik yaratana bakmak lazım” dedi.

Haberin Devamı

TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, abone sayılarının 34 milyon olduğunu ve numara taşıma uygulamasıyla pazar paylarının değişmediğini belirterek, “Sektörle ilgili abone rakamları veriliyor ama bunlar sim kart sayısı. Hepsi abone değil. Bayilerde bazı sim kartlar açılıyor, ya depoda ya da tezgah altında duruyor” dedi. Ciliv, abone sayılarının farklı yollarla fazla gösterilmeye çalışılmasını eleştirerek, “Bazı insanlarda da üç, beş sim kart oluyor sadece birini kullanıyor. Boşlara değil, trafik yaratana bakmak lazım” diye konuştu.
Numara taşıma değiştirmedi
İki yılda numarasını taşıyan 22 milyon abonenin çoğunun kendilerini seçtiğini dile getiren Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ses kullanımında fiyatlar yüzde 30 düştü. Bu kullanım ve gelirleri artıyor. En sadık müşteri Turkcell’de. En düşük abone kaybı oranı da bizde.”
Süreyya Ciliv, Turkcell’in altyapıya 15 milyar TL yatırım yaptığını da hatırlatarak, yatırımlarının 2011 ve 2012 yıllarında da devam edeceğini belirtti. Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü: “4G yatırımları sürüyor. Yurtdışı ve çevre ülkelerdeki fırsatlara da bakıyoruz. Komşu ülkelere vize ve ticaret konusunda atılımlar başlatıldı. İran’da beş altı yıl önce yatırım oldu. Bizce haksız yere kapatıldı. Hukuki anlamda aksiyonlar aldık. Bu konu çözülürse değerlendiririz.”
Sınırsız trendi değişti
Sektörde rekabetin herkes için iyi olduğunu da vurgulayan Ciliv, şöyle konuştu: “Rekabette yeni trend mobil internet. Ama burada da sınırsızdan geriye dönüş var. Dünyada sınırsız internet verilince şebekelerin güç durumda kaldığı görüldü. Bu trend değişti. Bunlar normal kullanıcının ihtiyacı için fazla. Sınırsızı suistimal edenler de oluyor. Sınırsızdan kaçınıyoruz. Veri roaming’i (uluslararası dolaşım) de iki kat arttı.”

Haberin Devamı

İki yılda 500 bin iPhone cihazı sattı

iPHONE ve iPad’le ilgili soruları yanıtlayan Süreyya Ciliv, “Son iki yılda 450-500 bin iPhone cihazı sattık. iPhone 4’de ikinci parti de geldi o da satıldı. Apple’ın ülke kotasına göre gelecek. Bedava telefon bundan sonra olmaz. Her şeyin maliyeti var. Ama hızlı şekilde kontratlı telefon alımına geçiş var” dedi.

Haberin Devamı

Mobil iletişimde maliyetin yükseği zorluk yaratır

SÜREYYA Ciliv, mobil iletişimle su ve yol olmayan yerlere bile bilgi, hizmet götürüldüğünün altını çizerek, “Artık mobil iletişimin muazzam sosyal yönü var. Alt gelirli kesim için önemli. Maliyetinin çok yükselmesi vatandaşa zorluk yaratır. Vergilerin yüksekliği bu maliyeti artırır. İnsanlar cep faturalarının önemli kısmının vergiler olduğunun farkındalar” diye konuştu.

Büyük dalgayı yakaladık

SÜREYYA Ciliv, “Büyük dalgayı yakaladık, teknolojiyle Türkiye’ye çağ atlatalım. Mobil internetle yeni platform, yeni ekonomi yaratılıyor. Mobil teknolojilerle insanların hayatı değişiyor. Cep telefonu ses, SMS ve MMS’le başladı. Mobil internetle devam ediyor. Yeni mobil servisler ise yeni ekonomi yaratıyor. Teknoloji ve altyapıda dünyada imrenilen durumdayız. Türkiye’deki en büyük data center’lardan birine sahibiz. Bazı işlerin servisi ülkelere de anında yayılabiliyor. Buralarda dünya devi servislerin Ortadoğu ayağı da olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!