Çikolata sanata dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Çikolata sanata dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2022 07:00

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde ‘Çikolata Atölyesi’ düzenlendi.

Haberin Devamı

Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) tarafından Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile uygulanmakta olan Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corps, ESC) projesi kapsamında Gaziantep’e gelen çikolata sanatçısı Alina Luchkova’nın şefliğinde gerçekleşen atölyede, öğretim elemanları ve öğrenciler ile birlikte gönüllüler farklı tasarım ve teknikler kullanarak, çikolatalar üretti.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüz tarafından düzenlenen bu atölye, kültürlerarası bilgi paylaşımına öncülük ettiği gibi, gastronominin sanatsal yönünü de ön plana çıkarmıştır. HKÜ olarak, mutfak sanatlarını bilimsel bir perspektif ile ele alıyoruz. Daha önce de moleküler gastronomi ve benzeri gibi etkinlikler ve atölye çalışmaları yapmıştık. Ukrayna’dan gelen değerli konuğumuz, çikolata sanatçısı Alina Luchkova çikolatanın aslında sadece bir gıda ürünü olmadığını,  adeta bir sanat eserine dönüştürülebileceğini ve bu sayede katma değerinin de artırılabileceğini gösterdi” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!