Çiğ köfte sektörü patent kararından mutlu

Güncelleme Tarihi:

Çiğ köfte sektörü patent kararından mutlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2018 15:49

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun açıkladığı etsiz çiğ köfte patentinin Adıyaman’a tescillenmesi 70 bin kişiye istihdam imkânı sunan sektörde de olumlu karşılandı. Etsiz Çiğköfteciler Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Sait Aybak, etsiz çiğ köfte sektörünü Adıyamanlılar’ın başlattığını ve büyüttüğünü ifade ederek, “Bu mutluluk verici kararı olumlu karşılıyoruz. Bu karar sektöre heyecan katacaktır” dedi.

Haberin Devamı

30 BİN BAYİ 70 BİN İSTİHDAM

Yıllardır süren çiğ köfte kimin tartışması, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun kararıyla sona erdi. Etsiz çiğ köfte coğrafi işaret tescilinin Adıyaman’a verilmesi, hem sektörde hem de Adıyaman’da sevinçle karşılandı. Sektörün öncü ve çatı kuruluşu Başkanı Sait Aybak yaptığı açıklamada, “Yıllar önce seyyar arabalarda satılan çiğ köfteye kalite, standart getirerek alanında dev bir sektör oluşturduk. Bu sektörün çoğunluğu Adıyamanlı. Bugün yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 30 bin bayi ve 70 bine yakın istihdam sağlıyoruz. Bu karar sektörümüzde heyecanla ve sevinçle karşılandı. Daha çok çalışarak, üreterek istihdama daha önemli katkı sunmak hedefindeyiz. Sektörümüzün öncülerine, üreticilerine, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Haberin Devamı

“DEV BİR SEKTÖR OLUŞTURDUK”

OSES Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar da, patent kararından dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Şu anda etsiz çiğ köfte denilince ilk akla Adıyaman geliyor. Çünkü biz Adıyamanlılar olarak yıllarca bu ürünü daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde müşterilerimize ulaştırmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Binlerce bayimizle, binlerce çalışanlarımızla dev bir sektör oluşturduk ve ülke ekonomisine katkı sunuyoruz.”

“ADIYAMAN BUNU HAK ETTİ”

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da,  bu kararı Adıyaman’ın hak ettiğini vurgulayarak, “2015 yılında başvurumuzu yaptık ve 2018 yılında bunun marka tescilini bitirdik. Komşu ilimiz Şanlıurfa çiğ köftenin kendilerine ait olduğu gerekçesiyle itiraz etmişti. Şanlıurfa etli çiğköfte coğrafi işaret tescilini alınca bizler de etsiz çiğ köftenin tescili için başvurduk ve almayı başardık. Doğru ve hak edilen bir karardı. Sıfırdan sektör oluşturan, bugün on binlerce vatandaşımıza istihdam sağlayan çiğköftecilerimizi de kutluyorum, hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!