Çiftçi kulübünü tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçi kulübünü tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 00:00

Son yıllarda GSM sektöründe bir çok farklı yeniliğin yaşandığını anlatan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “Vodafone Türkiye olarak Türkiye’nin global alanda daha fark yaratması için çalışıyoruz. Bu kapsamda dünyanın vazgeçilmezi tarım sektörüne mobil teknolojilerin de katkıları oluyor. Türkiye’de başlattığımız ‘Çiftçi Kulübü’ kapsamında çiftçinin iş verimini yüzde 12 artırarak yıllık 100 milyon euroluk verimlilik sağladık” dedi.

Haberin Devamı

18.9 MİLYON ABONE

Önümüzdeki günlerde akıllı şehirlerin ve mobil finans ödemelerin öne çıkacağını anlatan Timuray, şunları anlattı: “Mobile For Good ile birlikte kadınlar ve tarıma yönelik önemli projeler yürütüyoruz. Akıllı şehirler ile ilgili IBM ile işbirliğimiz var. Türkiye’de yoğunluk verileriyle yapılan bu proje daha sonra dünyanın farklı şehirlerine örnek oldu. Mobil finans ödemelerin çok büyük bir alan yaratacağı öngörülüyor. 2009 yılından beri, 13 çeyrektir çift haneli büyüyoruz. Yüzde 29 gelir pazar payına ulaştık. 18,9 milyon abonemiz var. Geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyonluk artış var. Faturalı abonede 6,6 milyona ulaştık. Data gelirlerimiz bir önceki yıla göre yüzde 80 artış gösterdi.”

HEDEFİMİZ FİNANS

Vodafone Türkiye’nin 2013 yılında mobil finans ve mobil ödemeler konusuna yoğunlaşacağını söyleyen Serpil Timuray, mobil bir finansal oluşumuyla beraber bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kişilere ulaşcaklarını belirtti. Visa Avrupa Bölgesi Genel Müdürü Berna Ülman ise ödemelerin geleceğinin artık mobilde olacağını söyledi. Berna Ülman, “Vodafone ile küresel işbirliğinin ilk olarak Türkiye’de çıkması bir tesadüf değil. Türkiye ödemeler sektörü açısından bir yenilikçilik üssü olarak çalışıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Vodafone cüzdan uygulaması

DAHA önce Cep Nakit Kart ile ön ödemeli kart kategorisindeki yerini alan Vodafone, Mobile World Congress öncesi Vodafone Cüzdan’ı tanıttı.
Mobil cüzdan ile uygulama üzerinden para transferi ve cep lira yükleme
işlemlerini gerçekleştiriyor. Vodafone’un Visa, PTT ve ING Bank ile
gerçekleştirdiği işbirliği ile hayata geçirilen Vodafone Cep Nakit Kart’ın mobil cihazlara taşınmış hali olan Vodafone Cüzdan ile para transferleri akıllı telefon uygulaması üzerinden gerçekleşecek. Para transferi gerçekleştirecek olan kullanıcının
Vodafone Cep Nakit Kart’a sahip olması gerekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!