‘Çiçeği iyi üretiyoruz ama pazarlayamıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Çiçeği iyi üretiyoruz ama pazarlayamıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2023 07:00

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) , kesme çiçek sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek üzere sektör paydaşlarının katılımıyla, ‘Kesme Çiçek Sektörel Analiz Toplantısı’ düzenledi.

Haberin Devamı

ATB Başkanı Ali Çandır başkanlığında, Osman Bağdatlıoğlu moderatörlüğünde yapılan toplantıda, kesme çiçek sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. ATB Başkanı Ali Çandır toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ATB 6. Meslek Komitesi’nin her ay düzenli olarak toplandığını ve kesme çiçekte yaşanan sorunların dile getirildiğini belirterek, arazi sıkıntısından işçilik problemine, döviz kurundan girdi maliyetleri ve pazarlamaya kadar sektörün derin sorunları olduğuna işaret etti.

‘SPREY KARANFİLDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ’

Toplantının moderatörü Osman Bağdatlıoğlu, dünyada kesme çiçek sektörünün değişim içerisinde olduğunu belirterek, bu değişime uyum sağlanması gerektiğini kaydetti. Dünyada sprey karanfilin yüzde 80’ini Türkiye’nin ürettiğine dikkat çeken Bağdatlıoğlu, “Sprey karanfil üretiminde dünya birincisiyiz ama pazarlamada sıkıntımız var. Bu avantajı pazarlamaya yansıtmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘EN ÖNEMLİ SORUN ARAZİ’

Bağdatlıoğlu, kesme çiçek sektörünün sorunlarının tek ağızdan dile getirilemediğini söylerken, toplantının sektörün birlikte hareket etme kabiliyetini artıracağını söyledi.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz da sektördeki arazi sorununa dikkat çekti. Başkan Yılmaz, “Bu sorunu çözersek sektörün önünü açmış oluruz” dedi.

Yılmaz, çiçek üretilen alanların yüzde 90’ından fazlasının kiralık olduğuna da vurgu yaparak, “Bu nedenle seraları modernize etme ya da teknolojik sera yapma imkânımız ne yazık ki bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!