Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor.. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor.. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 08:02

Altın fiyatları güne yüksek değerle başladı. Çeyrek altın fiyatları, altın fiyatlarının yükselmesinin ardından değer kazanmaya devam ediyor. Piyasalarda en çok işlem gören altın türlerinden olan çeyrek altın ve gram altın fiyatları hızla değer kazanıyor. Peki altın fiyatlarının yükselmesinin ardından çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Haberin Devamı

Altın fiyatları bugünde yükselişini sürdürüyor. Yeni yılın başlarında yükselmeye başlayan altın fiyatları, geçtiğimiz 2 günlük süreçte değer kazanarak çıkışını sürdürüyor. Yatırım altınları arasında en çok talep gösterilen altın olan, çeyrek altın ise 241 lira civarında işlem görmeye başladı. İşte Altın fiyatlarında son durum ve 11 Ocak Çeyrek altın fiyatları

Çeyrek altın fiyatları, altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte değer kazanmaya devam ediyor. Altın fiyatları yeni yıla hızlı bir giriş yaparak gram altın dün 144 lira seviyesini gördü. Çeyrek altın fiyatları da 234 lirayı aşan fiyatları yakaladı. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları geçtiğimiz günlerde yükselişe geçerken, uzun zaman sonra 139 liradan 147 lira barajının üstüne çıktı. Çeyrek altın fiyatları, altın fiyatlarının yükselmesinin ardından değer kazanarak seyretmeye devam ediyor. Cumartesi günü piyasalarda çeyrek altın fiyatları 233 lira değerinde işlem görüyor. 

Haberin Devamı

24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 147,56 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 967,00 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 147,56 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 967,00 lira oldu. 

Çeyrek altın fiyatları : 241 Lira

Gram Altın : 147 lira

Yarım Altın : 483 lira

Haberimiz fiyatlar değiştikçe güncellenmektedir..

Yükselen altın fiyatları gümüşcü'lere yaradı

Altın fiyatındaki yükseliş vatandaşları gümüşcü'lere yöneltti. Son günlerde altın fiyatlarındaki yükseliş altın alacakları kara kara düşündürürken vatandaşlar çözümü gümüş almakta buldu. Gümüş fiyatlarının altına göre düşük olması vatandaşlara daha cazip geliyor. Özellikle hediye almak için tercih gümüşten yana oluyor. Gümüşçü Halil İbrahim Aslim altın fiyatlarındaki artışın kendilerine yaradığını belirterek, “Son dönemde altın fiyatındaki artış bizimde işimizi etkiledi. Gümüş sektörü hareketlenmeye başladı. Vatandaş altın yerine gümüş alıyor. Altına göre gümüşün fiyatı daha uygun gümüşün fiyatı da yüzde 25 arttı. Fakat altına göre yinede daha uygun” dedi.

Haberin Devamı

Sevdiklerine hediye almak için kuyumcuya giden vatandaşlar ise, altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı altın hediye alamadıklarını, gümüşün fiyatının daha uygun olduğunu bundan dolayı gümüş hediye alacaklarını söyledi.

Geçen yıl en çok külçe altın kazandırdı 

TÜFE ve Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde geçen ay en fazla reel getiri dolardan, 2016 yılının tamamında ise külçe altından sağlandı

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde geçen ay en fazla reel getiri dolardan, 2016 yılında ise külçe altından elde edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı aralık ayına ilişkin, "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları"nı açıkladı. Buna göre, aylık bazda en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,37, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 4,73 ile dolar oldu. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından avro yüzde 0,92 reel getiri sağlarken, buna karşılık Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi yüzde 1,51, mevduat faizi yüzde 2,18, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 3,53 ve külçe altın yüzde 3,65 yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise avro yüzde 2,25 reel getiri sağlarken, BIST 100 Endeksi yüzde 0,21, mevduat faizi yüzde 0,90, DİBS yüzde 2,26 ve külçe altın yüzde 2,38 zarar ettirdi.  

Haberin Devamı

Dolar, üç aylık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,33, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 13,78 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Bu dönemde DİBS ise yatırımcısına, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,94, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,91 kaybettirdi.      

Altı aylık değerlendirmeye göre dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,52, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,47 ile yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,65, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,04 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.    

Yıllık en yüksek kazanç külçe altında      
Finansal yatırım araçları, yıllık olarak değerlendirildiğinde, külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 17,67, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 19,20 ile yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,31, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,08 yatırımcısına kaybettirdi.      

BAKMADAN GEÇME!