Çeyrek altın fiyatlarında düşüş.. Çeyrek altın 210 liranın altına düştü

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın fiyatlarında düşüş.. Çeyrek altın 210 liranın altına düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 09:24

Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz hafta 1.5 ayın en büyük yükselişini göstererek hem yatırımcısını hem de altın piyasasının yüzünü güldürmüştü. Altın yatırımcısının merakla fiyatlarını takip ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın, dün büyük düşüş yaşadı. Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz günlerde 210 liranın üzerine çıkarak eski günlerine geri dönüş sinyali vermiş fakat bu yüksek fiyatların etkisi tüm haftaya yayılmamıştı. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Haberin Devamı

Altın fiyatları dün 1.5 ayın en yüksek seviyelerini görmüştü fakat bugün tekrar düşüş yaşadı. Altın piyasası özellikle bayramdan sonra hareketli günler geçiriyor. Gram altın ve Çeyrek altın fiyatları da altının düşüşünden etkilenerek değer kaybı yaşadı. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın piyasasında son durum ve çeyrek altın, gram altın fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bu hafta değer kazanarak yükselişe geçti. Altın fiyatlarının düşmesiyle bir dönem fiyatı 204 lira olan Çeyrek altın fiyatları, bu hafta değer kazanarak yatırımcısını sevindirdi. 

Gram altının fiyatı Moody's öncesine döndü

Altının gram fiyatı, düşüşünü bugün de sürdürerek 127,4 lira ile Moody's'in Türkiye kararı öncesindeki seviyelerine geriledi. Altının gram fiyatı, dün günün ikinci yarısında başlayan düşüşünü bugün de sürdürerek uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararı öncesindeki seviyelerine geriledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma akşamı yaptığı not indirimi sonrasında yeni haftaya 129,2 liradan başlayan gram altın, dün günün ikinci yarısında etkili olan satışlarla 128,2 liraya geriledi. Bugün hem altının ons fiyatındaki gerileme hem de dolar/TL'deki azalışın etkisiyle düşüşünü devam ettiren altının gram fiyatı 127,4 lira ile Moody's kararı öncesindeki seviyelerine indi. Saat 10.25 itibarıyla gram altın yüzde 0,5 azalışla 127,5 lira seviyesinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 209, Cumhuriyet altını 853 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise dünkü dalgalı seyrinin ardından bugün yüzde 0,3 düşüşle 1.334 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Haberin Devamı

AA Finans Analisti İslam Memiş, Moody's'in siyasi bir karar açıklayarak Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü söyledi. Memiş, "Biz dün olduğu gibi, bugün de yatırımcılara döviz ve altın fiyatlarının alım için uygun bir seviyede olmadığını söylüyoruz. Bu seviyelerin yatırımcılar için satış fırsatı olduğunu ve TL'nin diğer para birimleri karşısında tekrar toparlanacağını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.  Dün 1.340 dolar seviyesinden günü tamamlayan altının ons fiyatında yükselişlerin devam edip etmeyeceğini küresel risk iştahının belirleyeceğini ifade eden Memiş, bu hafta Avrupa odaklı gelişmelerin ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarının takip edileceğini bildirdi. Memiş, altının gram fiyatındaki yükselişlerin 129 lira ile sınırlı

Haberin Devamı

HAFTA BAŞI ALTIN FİYATLARINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Altının gramı 1,5 ayın en yükseğinde

Altının gram fiyatı yüzde 129,2 lira ile son 1,5 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma akşamı yaptığı not indirimi sonrasında yeni haftaya dolar/TL'deki değer kazancına paralel yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 10 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 129,2 lirayı gördü. Saat 10.30 itibarıyla gram altın yüzde 0,6 artışla 128,4 lira seviyesinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 211, Cumhuriyet altını 860 liradan satılıyor.  Altının ons fiyatı ise bugün yatay bir seyir izleyerek geçen hafta kapanışına göre yüzde 0,1 gerileyişle 1.335,6 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Haberin Devamı

AA Finans Analisti İslam Memiş, Moody's yetkililerinin geçen hafta içinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye ekonomisinin normalleştiğinden bahsettiğini, bu nedenle piyasaların Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesini fiyatlamadığını belirtti.
Altının ons fiyatının haftaya satış ağırlıklı bir başladığını anımsatan Memiş, küresel piyasalarda altına bir talep gelmediğini ancak yatırımcıların dolar pozisyonu aldığını ifade etti.  Memiş, altının gram fiyatının yeni haftaya Moody's etkisinden dolayı yükselişlerle başladığını kaydederek, "Yurt içi piyasalarda doların sert yükselmesi altının gram fiyatınında değer kazanmasına neden oldu. Ancak altının gram fiyatı dolar kuruna göre hareket ettiği için kurdaki geri çekilmeler altının gram fiyatının düşmesine neden olabilir. Bu nedenle gram fiyatının düşüşü diğer enstrümanlardan daha sert olabilir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Piyasalarda ani yaşanan olaylar karşısında yatırımcıların soğuk kanlılığını korumasını gerektiğini ve TL'ye güvenmelerini tavsiye eden Memiş, bugün altının ons fiyatında 1.330-1.340 dolar ve gram fiyatında 127,50-129,00 lira aralığında işlemler gerçekleştirileceğini öngördü. 

BAKMADAN GEÇME!