Altın fiyatları ve Çeyrek altın fiyatlarında düşüş sürüyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları ve Çeyrek altın fiyatlarında düşüş sürüyor mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 10:33

Altın fiyatları geçtiğimiz haftayı ciddi değer kayıpları ile geçirdi. Piyasada en çok tüketilen altın türlerinden biri olan Çeyrek altın fiyatları da 209 liraya yükselmişken, dün kapanışta 204 liranın altına düştü. Altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte piyasada dolar değer kazanırken, yatırım altınları değer kaybetti. Peki çeyrek altın fiyatları haftayı nasıl kapattı? İşte altın fiyatlarında son durum

Haberin Devamı

Altının ons fiyatında değer kaybı dokuzuncu gününde devam ediyor. Çeyrek altın ise, 202 liradan işlem görüyor. Altın bugünkü kritik tarım dışı istihdam verisi öncesinde dolardaki değer artışına paralel olarak art arda dokuzuncu seansta da değer kaybederken, Fed'in yıl sonuna kadar faiz artıracağı beklentilerinin yarattığı baskı nedeniyle haftalık bazda yaklaşık bir yılın en sert kaybını kaydetmeye hazırlanıyor.

Altın dünkü seansta dört ayın en düşük seviyesi olan 1,249.68 dolara kadar geriledikten sonra yüzde 0.1 kayıpla 1,253.76 dolarda bulunuyor. Altın hafta bazda ise yüzde 5'e yaklaşan kayıpla geçen yıl Kasım ayından bu yana en sert düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor.

ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,16 artışla 123,40 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, dün kapanışta çeyrek altın 202 lira, Cumhuriyet altını 825 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,16 yükselişle 123,40 liradan işlem gördü.

Haberin Devamı

Altının gram fiyatı yüzde 0,5 artışla 123,5 lira oldu

Dün altının ons fiyatındaki gerilemenin etkisiyle günü yüzde 1,4 düşüşle 122,6 liradan tamamlayan gram altın, bugün 123,5 liraya kadar yükseldi. Altının gram fiyatı saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,5 yükselişle 123,2 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 202, Cumhuriyet altını 822 liradan satılıyor.
Altının ons fiyatı ise hafta başından bu yana etkili olan düşüş trendinin ardından şu dakikalarda yatay seyirle 1.254 dolar seviyesinden işlem görüyor.
Analistler, küresel piyasalarda sterlin/dolar paritesindeki sert düşüşlerin tedirginliğe neden olduğunu belirterek, buna bağlı olarak da doların diğer para birimleri karşısında yükseldiğini ifade ediyor. Dolar endeksi 97'yi aşarak yaklaşık 2,5 ayın en yüksek seviyesini görürken, dolar/TL de buna bağlı olarak 3,06 sınırına kadar çıktı. Sterlin/dolar paritesi, Asya piyasalarında yüzde 5'in üzerinde sert bir düşüşle 1,1964'e kadar gerilese de aynı şekilde hızlıca toparlayarak 1,2440 seviyelerinde dengelendi.

Haberin Devamı

Analistler, sterlin/dolar paritesindeki hareketin döviz piyasasında hacimlerin düşük olduğu anlarda hatalı emir girişinde kaynaklanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte sterlinin Brexit endişeleri ile düşüş eğilimini sürdürdüğüne dikkati çeken analistler, sterlin/dolar paritesinin bugünkü kayıplarının önemli bir kısmını telafi etse de halen 31 yılın en düşük seviyelerinde bulunduğunu dile getiriyor.  AA Finans Analisti İslam Memiş, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde altın fiyatlarının bugün yatay bir seyir izlediğini ifade ederek, altının ons fiyatında 1.250-1.270 dolar ve gram fiyatında 122-124 lira aralığında işlemler gerçekleştirileceğini öngördü.

BAKMADAN GEÇME!