Çevre dostu LPG şimdi de teknelerde

Güncelleme Tarihi:

Çevre dostu LPG şimdi de teknelerde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 12:26

Yakıt ve enerji sektöründe yer alan firmalardan İpragaz, denizciler için ürettiği yeni enerji kaynağı ‘İpragaz Marinegas'ı Çeşme'de düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Alaçatı Marina'da gerçekleştirilen basın toplantısında, İpragaz Türkiye Geliştirme ve İnovasyon Sorumlusu Yunus Toprak konuyla ilgili bilgi verdi. Toprak, 2009 Ekim ayında İstanbul Boat Show Fuarı'nda lansmanı yapılan ve geçen mayıs ayında satışa sunulan tüplerin, çevre dostu LPG sayesinde deniz kirliliğine yol açmadığını ifade etti. Ayrıca güvenilirliği kanıtlanmış bir sistem olan marinegasın, tekne tipi, motor gücü ve kullanım şartlarına bağlı olarak benzine göre yüzde 40'lara varan tasarruf sağladığı da belirtildi.

‘Marinegas Engine’ tüplerinin kullanılabileceği dönüşüm sistemi, içten takmalı ve dıştan takmalı, tercihen 250 HP güce kadar, 4 zamanlı benzinli deniz motorlarına uygulanabildiğine dikkat çekildi. Sistem, hem yeni nesil enjeksiyonlu outboard hem de karbüratörlü inboard motorlarda güvenle kullanılabiliyor. İhtiyaca göre 12 ve 24 kilogramlık ‘Marinegas Engine’ tüpler Ege ve Akdeniz'deki marinalarda temin edilebiliyor.

Teknelerdeki mutfak tüpleri için de İpragaz, ‘Cuisine’ adını verdiği yeni bir ürünü piyasaya sürdü. ‘İpragaz Cuisine'nin, teknelerde kullanılan mutfak tüplerinin yarattığı korozyon ve güvenlik sorunlarını da ortadan kaldırdığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!