Cevahir Alışveriş Merkezi markalarımıza zarar verdi

Güncelleme Tarihi:

Cevahir Alışveriş Merkezi markalarımıza zarar verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2006 00:00

Cevahir Alışveriş Merkezi’nde yaşanan iki ölüm olayıyla bir kız çocuğunun dövülmesini kınayan BMD Başkanı Ali Murad Kızıltaş, "Cevahir amatörlere teslim edildi, markalarımız ve imajımız zarar gördü" dedi. Kızıltaş, merkez yönetiminin profesyonel kadrolara bırakılmasını istedi.

BİRLEŞMİŞ Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ali Murad Kızıltaş, Cevahir Alışveriş Merkezi’nde yaşanan iki ölüm olayı ile bir kız çocuğunun dövülmesini kınadı ve "Cevahir amatörlere teslim edildi, markalarımız ve imajımız zarar gördü" dedi. Ali Murad Kızıltaş, alışveriş merkezi yönetmenin tüm dünyada kabul edilen belli standartları ve kuralları olduğunu belirterek, Cevahir’de bir hafta içinde yaşanan iki ölüm olayının ve bir kız çocuğunun güvenlik görevlilerince acımasızca dövülmesinin "beceriksiz ve kötü alışveriş merkezi yönetimi" için örnek oluşturduğunu ifade etti.

YÖNETİM KRİZİ: Alışveriş merkezleri ciddi yönetilmediğinde, orada yer alan markalar zarar gördüğünü belirten Kızıltaş, bunca olayın ardından kamuoyunun önüne çıkan sorumluların "burası sirk değil" şeklindeki açıklamaların ise çözüm üretmekten çok sorunu daha da ağırlaştırdığını kaydetti. Dünyanın ikinci büyük alışveriş merkezi olarak lanse edilen Cevahir’in, bu büyüklükle bağdaşmayan yönetim krizlerine kurban edildiğini savunan Kızıltaş, "Yaşanan olaylar ve ardından yapılan talihsiz açıklamalar, her gün binlerce insanın geldiği Cevahir Alışveriş Merkezi’ne darbe
/images/100/0x0/55eb5629f018fbb8f8babc52
vuracaktır. Bu durumdan alışveriş merkezlerini alışveriş merkezi yapan, buraları bir yaşam merkezi haline getiren markalar zarar görecektir. Ayrıca bu olaylar yurt dışında da yankı bulacak, imajımız olumsuz etkilenecektir" değerlendirmesi yaptı.

BİZE KARŞI SORUMLULAR: BMD Başkanı Kızıltaş, alışveriş merkezlerinde yönetim giderlerinin mağazalar tarafından karşılandığını vurgulayarak, başta yöneticiler olmak üzere görev yapan herkesin kendilerine karşı sorumlu olduğunu vurguladı. Hiç kimsenin aklına estiği gibi hareket edemeyeceğine dikkat çeken Kızıltaş, "Bir kız çocuğunun güvenlik görevlilerince acımasızca dövülmesini şiddetle kınıyoruz. Burada da yönetim zaafı ortaya çıkıyor. Yaşanan olayların tekrarlanmaması için Cevahir Alışveriş Merkezi profesyonel yöneticilere teslim edilmeli" dedi.

BMD üyesi bazı markalar

Tommy Hillfiger

Marks and Spencer

Lacoste

Puma

Levi’s

Tefal

Beymen

Vakko

Boyner

Mudo

Damat-Tween

Collezione

Koton

Cacharel

Roman

Kiğılı

İpekyol

Desa

YKM

Sarar

Hotiç

Colin’s

İGS
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!