‘Cep’teki yerli koç

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’teki yerli koç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 09:37

YENİ nesil cihazlardaki uygulamalarla spor ve sağlık daha ulaşılabilir hale gelmeye başladı. Dünyada birçok sağlık ve spor uygulaması yayınlanırken, buna en iyi örneklerden biri yerli girişimcilerden geldi.

Haberin Devamı

Daha önce dünyanın en güçlü bilgisayarlarını yapmak için çalışan girişimci Barış Özaydınlı, geliştirdiği ‘Fitwell’ adındaki sağlık koçu uygulamasıyla hem kullanıcıların hem de Apple gibi teknoloji devlerinin beğenisini kazanıyor.

Fitwell’in farklı vücut tiplerindeki tüm kullanıcılara yönelik olduğunu ifade eden Burak Özaydınlı, bu uygulamaya kullanıcıların boy, kilo ve yaş gibi bilgileri aldıklarını ve bu verilerle kullanıcıların ana ihtiyacını tespit ettiklerini söyledi. Özaydınlı, “Bu ihtiyacı belirledikten sonra kullanıcılara hedef belirliyoruz. Kas yapmak, kilo vermek, kilo almak, forma girmek gibi birçok hedef yer alıyor. İdeal kilo aralığı tespit ediyoruz.. Kullanıcılara sağlıksız kilo verme aralıkları belirlemiyoruz. Mesela 10 günde 10 kilo vermek gibi sağlıksız hedefler Fitwell’de yok. Çıkan hedef sonucunda kullanıcılara günlük adım sayısı, alınacak kalori miktarı ve içilecek su miktarı gibi hedefler veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

APPLE İLE YAKIN TEMAS
Global bir oyuncu olmak istediklerini ve Apple ile iyi bir ilişkileri olduklarını belirten Özaydınlı, “Apple, uygulamayı iki kez öne çıkan uygulamalar arasında yer verdi. Biz uygulamayı Apple’a gösterdik. Uygulama, Apple merkezindeki editörlere ve oradaki sağlık uygulamalarından sorumlu ekibin ilgisini çekti. Onlar da ‘İngilizce sürümünü hemen çıkarın’ dediler” diye konuştu. Şu anda önceliklerinin Fitwell’in İngilizce sürümünü geliştirmek olduğunu sözlerine ekleyen Özaydınlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada zorulu bir süreç yaşıyoruz. Sadece uygulamayı İngilizce’ye çevirmek yetmiyor. Şu anki uygulamadaki beslenme programı Türkiye’deki damak tadını yansıtıyor. Doğal olarak ABD’ye özel yaptığımız beslenme programlarının özel hale gelmesi gerekiyor. Kültürel olarak anlamlı olması gerekiyor. İngilizce sürümü yaz aylarına kadar çıkarmayı hedefliyoruz.”

Aylık 10 liraya profesyonel ders
İKİSİ olimpik sporcu olmak üzere 4 farklı profesyonel sporcu ile çalıştıklarını ifade eden Özaydınlı, “Bu ekip bütün hareketleri canlandırdı. Video egzersizlerle bu spor eğitmenleriyle çalışılabiliyor. Uygulama çok iyi gidiyor. Şu ana kadar 200 bine yakın kullanıcımız bulunuyor. Profesyonel eğitmenlerimiz ile yapılacak derslerin fiyatları ise aylık üyelikte 10.49 TL, 3 aylık üyelikte 27.99 TL ve yıllık üyelikte ise 84.99 TL olarak değişiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!