‘Cep’te süper evlilik

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’te süper evlilik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cep telefonu devlerinden Amerikan AirTouch ve İngiliz Vodafone önceki gün nikah kıydıklarını açıkladı. Mega birleşmeyle doğan dünyanın en büyük cep telefonu şirketi Vodafone AirTouch Şirketi 110 milyar dolarlık (36.2 katrilyon) sermayesiyle dört kıtada 23 ülkede 1 milyar kişiye ulaşabilecek.

Amerikan telekom devi Bell Atlantic'in AirTouch'ı satın almaktan vazgeçmesinin ardından Vodofone AirTouch evliliği ilan edildi. Yeni şirketin ortak bildirisini duyuran Vodafone Genel Koordinatörü Chris Gent, ‘‘Global cep telefonu pazarında önde gelen iki kurumun güç birliği yapması süper bir ittifaktır. Gelecek yüzyılda data ve sesli iletişime cep telefonu hükmedecektir. Dört kıtada 23 ülkede bir milyar insana ulaşabileceğiz. Şirketimizin hissedarlarının da bu görüşü benimseyeceğini umut ederiz’’ dedi. AirTouch Başkanı Sam Ginn ise yeni şirketin mali kaynakları ve muazzam kapasitesiyle geleceğe yatırım yaptığını, telekomünikasyon sanayiinin önde gelen gücü olmayı hedeflediğini belirtti. Yeni şirkette Genel Koordinatörlüğe Chris Gent, Yönetim Kurulu Başkanlığına da Sam Ginn getirildi.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK ŞİRKET

AirTouch ve Vodafone'ın ortaklık anlaşmasına hissedarların, iki ülke hükümetinin ve ilgili kurumların onayı gerekiyor ve bu yılın ikinci yarısında işbirliğinin kesinleşeceği kaydediliyor. Vodafone AirTouch Şirketi İngiltere'nin üçüncü büyük şirketi olurken, Vodafone de böylece Amerikan pazarına girme fırsatını yakaladı. Avrupa'nın diğer ülkelerinde de sağlam bağlantıları olan, 10 milyon abonesi bulunan Vodafone, yeni şirketin bu kıtadaki tüm pazarı ele geçirmesine önderlik edecek. AirTouch ise dünya çapında 17 milyon müşteriye hizmet veriyor ve AT&T'nin ardından ABD'nin iki numaralı cep telefonu temsilcisi durumunda. Yeni şirketin merkezi İngiltere'nin Newbury şehri olacak. ABD ile Asya-Pasifik pazarları ise, birleşen iki şirketten Airtouch'un merkezinin bulunduğu San Francisco'dan yönetilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!