CEO’lar Boğaz’ı yüzerek geçecek yönetim becerilerini geliştirecek

Güncelleme Tarihi:

CEO’lar Boğaz’ı yüzerek geçecek yönetim becerilerini geliştirecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Kıtalararası Yüzme Yarışları’nın 22’ncisi 18 Temmuz Pazar günü Kanlıca Vapur İstelesi’nde saat 10.00’da başlayacak. Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona erecek.

Yapılan elemelerin ardından yarışa 750 yüzücü, 250 kürekçi ve kanocu olmak üzere toplam 1000 kişi katılıyor. Boğaz’ı yüzerek geçecekler arasında, çok sayıda işadamı da var. Turkcell ve Olmuksa’nın genel müdürleri geçen yıl bu tecrübeyi edindikten sonra bu yıl etkinliğin ana sponsoru olmuşlar. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, geçen yılki etkinlikte Mercedes Türkiye Genel Müdürü ile yüzerken rastlaşıp, selamlaşmış. Ayrıca Toyota’nın Japon çalışanlarının etkinliğe gösterdiği ilgiden çok etkilenmiş. Pazar günü Boğaz’da kulaç atacaklardan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yurtbay ile hazırlandıkları zorlu mücadeleyi konuştuk. CEO’lar hem yönetim becerilerini Boğaz’da sergilemeye hem de zorlu mücadeleyle yönetim becerilerini geliştirmeye çalışacak. Etkinlik bu yıl Guinness rekorlar kitabına girmek için müracatta da bulundu.

Bel fıtığı zorladı, sıra kıtalararası kulaça geldi

GEÇEN yılki etkinlikte yarışan Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, bu yıl ana sponsorlardan biri. Yüzmeyle ilişkisi ise 10 yıl önce bel fıtığı olmasıyla başlamış. Ameliyat olmak istemeyince doktorun önerisiyle yüzmede kendini ilerletmiş. Evine yakın spor salonunda dersler alarak yüzdüğü mesafeyi sürekli artırdığını söyleyen Arıkan, “Şu anda haftada 4 gün toplamda 8 kilometre yüzüyorum. Düzenli yüzüyorum ama havuzda. Yurtdışı seyehatlerimde de kalacağım otelin havuzlu olmasına dikkat ediyorum. Bu kadar çok yüzünce insan farklı bir hedef arıyor. Etkinliğe katılmamı hoca teşvik etti” diyor. Çok profesyonel rakiplerin olduğu yarışta akıntıları bilmenin önemine değinen Arıkan şöyle konuşuyor: “Boğaz’ı yüzmek muazzam bir şey. Bir restoranda oturup gördüğünüz köprü ve manzaradan çok daha fazla bir şey. Boğaz’ın içinde onun ne kadar büyük olduğunu anlıyor insan. Hayranlıkla iki kıta arasında kulaç atmak tarifsiz bir duygu.”

Geçen yılki üçüncülüğüne özenen kızıyla yarışacak

DOĞUŞ Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi ve Işık Üniversitesi Mütevelli Kurulu Üyesi Cem Yurtbay, yüzmeye 5 yaşında anneannesinin yaşadığı tarihi yalıdan denize girerek başlamış. “Abim Galatasaray’da yüzücüydü ben FB’li olarak Galatasaray Kulübü’nda yüzücü oldum. 13-15 yaşlarımda lisanslı yüzdüm” diyen Yurtbay, daha sonra başka spor dallarına kaymış.Geçen yıl 55-65 yaş grubunda Boğaz’ı 70 dakikada yüzerek üçüncü olan Yurtbay, “Eşim de kızım da imrendi bana ve bu yıl elemelere katılıp, yarışmaya hak kazandılar. Bu yıl kızım Deniz’le birlikte katılıyoruz” dedi. Tasos adasına gidip, üç-dört saat şinorkelle bütün koyları yüzdüklerini, bazen insanların boğulduklarını düşünüp endişelendiğini anlatan Yurtbay, “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkede yüzme bilmeyenler var. Türkiye’nin yüzmede hiçbir derecesi yok. Bunlar çok üzücü. Gençler spor yapsınlar” diyor.

Boğaz’ı yüzerek geçmek turizm için de müthiş
/images/100/0x0/55eb0fbbf018fbb8f8a88760


TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, çocukluğunda yaz başı Bayramoğlu’nda mayosunu giyip, sonbaharda çıkaranlardanmış. Uzun süre basketbol oynayan ancak sakatlanınca Turkcell içinde basketbol takımına alternatif yüzme takımı kuran Ciliv, Kıtalararası Yüzme Yarışına geçen yıl da katılmış. “İyi hazırlandığımı düşünüyordum ama akıntıları bilmiyormuşum” diyen Ciliv’in geçen yılki macerası şöyle: “Bazı aksaklıklar olmuştu. Yaş gruplarına ayrılmış insanlar 2 tekneyle başlangıç noktasına taşınıyordu. İkinci teknede bazı insanlar starttan önce atladılar. Tekne geri geri giderken insanları neredeyse ezecekti. Tepedeki helikopterin rüzgarı yüzenleri batırıyordu. Yönlendirmeler eksikti. Çok uzun süre akıntıya karşı kulaç attım. Ve orada bu etkinliğe sponsor olmaya, katkı sağlamaya karar verdim.”

Teknik oğlumdan

30 yaşına kadar havuzda hiç yüzmeyen Ciliv, ilk kez 10 yıl önce oğlu Morgan Kurt 5 yaşındayken havuza gidiyor. Babasına özenip yüzmeye merak salan Morgan Kurt’un Washington eyaletinde birincilik derecesi bile var. Ciliv “Sonra oğlum hocam oldu. Hep ondan teknik öğrendim. Şimdi bizim Turkcell’deki yüzme takımında 20 kişi yüzüyor” diyor. Boston Maratonuna 30 bin, New York Maratonuna 50 bin kişinin katıldığını anımsatan Ciliv, Boğaz’ı yüzerek geçmenin muazzam bir etkinlik olduğunu söylüyor. Ciliv, “Dünyada bunu tecrübe edileceği başka bir yer yok. Bunu Türkiye çok iyi satmalı” sözleriyle anlatıyor.

Yarışa katılan CEO’lar

Yarışa katılan bazı CEO’lar şöyle:
Lionel Baret (Renault Credit International (RCI) Genel Müdürü)
Ali Zihni Feyzioğlu (Galatasaray Holding-Yönetim Kurulu Başkanı/Ticaret Derneği-Yönetim Kurulu Üyesi)
Levent Aksüt (Türk Serbest Mimarlar Müşavirler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı/İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü eski Başkanı/TODEV Vakfı Mütevelli Üyesi)
Alper Almelek (Almelek Matbaa Mürekkepleri Genel Müdürü)
Oktay Okan Alpay (Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı)
Arden Arevyan (O-PAK İthalat ve İhracat Genel Müdürü)
Atilla Kepenek (Ask Bilgisayar Genel Müdürü)
Murat Özgür Kara (Whirlpool Küresel Bilgi Sistemleri Türkiye Geliştirme Merkezi Müdürü)
Francesco Carantani (Set Italcementi Group Genel Müdürü)
Mesut Güven (Sheraton Çesme Hotel, Resort & Spa Genel Müdürü)
Nuri Şapkacı (Teknoser Genel Müdürü)

1000 kişi Boğaz’ı geçecek

Yarışlara 22 ülkeden yaklaşık 200 sporcu katılıyor.
Bu ülkelerden bazıları Amerika, Fransa, Japonya, Almanya, Ukrayna, Avustralya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Malezya, Güney Afrika ve İspanya.
En genç yüzücü olarak 14 Haziran 1996 doğumlu Elif Tekgür.
En yaşlı yüzücü ise 21 Mart 1930 doğumlu Levent Aksüt.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!