Cenevre’de köşe kapmaca

Güncelleme Tarihi:

Cenevre’de köşe kapmaca
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2013 00:00

Yeni teşvik sistemiyle Türkiye’ye daha fazla otomotiv yatırımı çekmek için harekete geçen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 42 CEO’ya gönderdiği yatırım davet mektubuyla yetinmeyip salı günü açılacak Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’na da gidiyor.

Haberin Devamı

Çağlayan fuarda, başta Volkswagen olmak üzere dev markaların CEO’larına Türkiye tarihinin en büyük teşviklerini anlatıp, yatırıma davet edecek. Volkswagen’in Türkiye distribütörü Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk de tüm ekibiyle birlikte Cenevre fuarında olacak. Çağlayan’ın fuara özellikle Volkswagen yöneticileriyle yüz yüze görüşmek için gittiği, bu görüşmelerde Şahenk’in de kendisine eşlik edeceği belirtiliyor.

TEŞVİK HAREKÂTI BAŞLADI

Otomotive yönelik adeta bir harekat başlatan hükümet, cari açığı azaltmak, yeni üreticileri Türkiye’de yatırıma çekmek ve yerli marka otomobili hızlandırmak amacıyla öncelikli olarak teşviklerin kapsamını genişletip yeniden düzenledi. Bu düzenleme resmi gazetede yayınlandıktan sonra harekete geçen Zafer Çağlayan, otomotiv editörleriyle yaptığı toplantıda, “Özellikle Volkswagen konusu ağırıma gidiyor. Alman üretici Türkiye’de en çok satan marka ancak üretimi yok. Bu konuya kafaya takmış durumdayız” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

MERKEL’E DE MESAJ VERDİ

Bir ay içinde VW üst yönetimiyle biraraya geleceklerini, görüşmeyi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’le birlikte gerçekleştireceklerini de ifade eden Çağlayan, daha sonra Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye ziyaretinde bu konuyu yeniden gündeme taşıdı. Çağlayan, Başbakan Merkel’e VW’ye iletmesi için mesaj verdiğini açıkladı. Çağlayan’ın hem VW’yi hem de yeni yatırımları Türkiye’ye çekmek için gerçekten çok kararlı olduğu ortada. İşte bu noktada işi şansa bırakmayan Çağlayan, hızlı manevralarla hedefine emin adımlarla ilerliyor. Çağlayan, hafta sonu Dubai’ye yapacağı ziyaretin ardından pazartesi günü Cenevre’ye geçecek. 5 Mart’ta basın günüyle açılacak Uluslararası Cenevre otomobil fuarına katılacak Çağlayan, burada dünya otomotiv devlerinin üst düzey yöneticilerini yakalayıp, birinci ağızdan teşvikleri anlatıp yatırıma çağıracak. Çağlayan’ın asıl hedefinde ise kafayı taktığı Volkswagen var. Çağlayan, daha önce açıkladığı gibi Doğuş’un patronu Ferit Şahenk’le birlikte VW yetkilileriyle görüşüp, Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda tavrını ortaya koyacak.

Haberin Devamı

Çağlayan Şahenk ile VW’yi fuarda kıstıracak

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de yatırım yapmadığı için kafayı taktığı Volkswagen’i Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’le birlikte 5 Mart’ta Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda köşeye sıkıştıracak.
Bakan Çağlayan, Şahenk’le birlikte VW’yi yatırıma ikna etmeye çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!