Cenevre, 180 yeni modelle krize meydan okuyacak, ilk Türk markası sahne alacak

Güncelleme Tarihi:

Cenevre, 180 yeni modelle krize meydan okuyacak, ilk Türk markası sahne alacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2012 00:00

Avrupa’da krize rağmen otomotivde ortaya çıkan canlılık yarın kapılarını açacak Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’yla kendini gösterecek.

Haberin Devamı

Yeni bir rekorla tam 180 yeni modelin dünya ve Avrupa tanıtımı gerçekleştirileceği fuara 80 farklı ülkeden gelen 260 katılımcı, yeni ürünlerini sergileyecek. Yeni model rekorunun kırılacağı fuarı, bu yıl 10 bin basın mensubunun yanı sıra 700 bin kişiden fazla otomobilseverin ziyaret etmesi bekleniyor. 6-7 Mart tarihlerinde sadece basın mensuplarının ziyaret edebileceği fuar, 8-18 Mart tarihleri arasında ise otomobilseverleri ağırlayacak.

‘Made in Turkey’
Geçtiğimiz yıl Türk tasarımcıların damgası vurduğu fuarda bu yıl ilk resmi Türk otomobil üreticisi sıfatıyla Karsan’da yer alacak. Geçtiğimiz yıl New York Taksi ihalesinin en önemli finalistlerinden biri olan Karsan, taksi konseptinin yürüyen iki farklı prototipini ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtacak. Türkiye için bu önemli ana Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tanıklık edecek. Fuardaki diğer Türk esintileri ise Fiat ve Hyundai ve Ford’dan gelecek. Ford, Gölcük Fabrikası’nda 630 milyon dolarlık yatırımla üretimine başladığı Transit de Tourneo Custom adlı konsepti ilk kez fuarda tanıtırken, Hyundai İzmit’te ürettiği yeni i20 modelini, Fiat ise Bursalı Doblo’nun 7 kişilik versiyonunu ilk kez Cenevre’de ortaya çıkaracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!