CELO coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Celo ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

CELO coin nedir Hangi borsalardan alınır Celo ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 21:37

Celo, akıllı telefon kullanıcıları içinde bulunan kripto para biriminin benimsenmesini artıran bir blok zinciri ekosisteminden meydana gelir. Celo, telefon numaralarını genel bir anahtar olarak kullanarak, bankacılık erişimi olmayan kişiler de dahil olmak üzere dünyada yer alan milyarlarca akıllı telefon sahibini kripto para birimi ile tanıtmayı amaçlıyor. CELO coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Celo, kripto para borsasına girdiği günden itibaren yatırımcısının dikkatini çekmeyi başardı.

CELO Coin Nedir?

Celo (CELO), yönetim katılımı, işlem ücretleri ve ilgili gerçekleştirilen çeşitli faaliyetler için kullanılan bir proof - of - stake (PoS) tokeni olarak da bilinir. Celo’nun diğer büyük projelerden farkı ise, akıllı telefon kullanıcılarına odaklanmasından kaynaklanıyor. Şirket, akıllı telefon sahiplerinin sayısını her geçen gün arttığını ama kripto para birimi kullanan kişilerin sayısının da çok daha yavaş bir hızla arttığını her zaman savunuyor.

Celo coinin amacının herkes için geçerli olan refah koşullarını ortaya çıkaran bir finansal sistem inşa etmek olduğunu savunuyor. Celo Vakfı ise, açık kaynaklı bir şekilde Celo platformunun gelişmesini ve büyümesini her zaman destekleyen, ABD merkezli kar amacını gütmeyen bir kuruluş olarak biliniyor. Celo topluluğu ilkelerinin de rehberliğinde eğitime, vakıf, teknik araştırmaya, topluluk katılımına, çevre sağlığına ve ekosisteme ulaşmaya büyük ölçüde katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

CELI Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Celo Coin, işlem hacmi bakımından en önemli kripto para borsası olarak bilinen Binance aracılığı ile kolay ve hızlı bir şekilde kolaylıkla satın alınabilir. Celo coin, popüler pek çok borsada yer alıyor. Celo coin’in listelendiği tüm borsalar ise şunlardır; Binance, Bittrex, Kucoin, Gate.io, Coinbase, Okex, Bitmart, Pionex, Okcoin, Upbit olmak üzere toplam 35 borsada listelenir. Aynı zamanda Binance kullanıcıları şu anda CELO / BTC ve CELO / USDT işlemlerini de kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.

Celo Ne Zaman Çıktı?

İşlem hacmi bakımından Celo Coin, dünyanın en büyük kripto para işlem platformu olarak bilinen Binance’in 5 Ocak 2018’de listeledi. Celo Coin, kripto para piyasasının en güvenilir ve en güçlü altcoinlerinden biri olarak bilinir. Celo coin ise, toplamda 35 kripto para borsasında işlem görüyor. Celo coin toplam arzı ise, 1,000,000,000 adet olarak bilinir. Ama yaklaşık olarak bu coinin yüzde 27’si olan 265,980,036.00 CELO dolaşımda yer alıyor. Bu coinin toplam arzının çok yüksek olmasına rağmen yaklaşık olarak 35 borsada işlem görmesi de değerini önemli ölçüde arttırıyor. Birçok analist Celo coinin 10 dolara kadar yükselebileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Celo Coin Ne İş Yapar?

Celo tokenin en önemli amacı, evrenin herhangi bir yerinde bulunan son teknoloji cep telefona sahip olan herkesin, bir kullanıcı topluluğu tarafından işletilen ve merkezi olmayan (De-Fi) bir mecra içinde mali hizmetlere kolaylıkla ulaşmasını, esnaflara ödeme yapmasını ve telefon numaralarına ücret aktarmasını sağlar.

Kriptografik ağ ya da bir blok zinciri bir güven ilişkisini veya ortak mülkiyeti paylaşmayan dağıtılmış bir miktar bilgisayar tarafından sağlanmış olan veritabanını tanımlamak için kullanılan oldukça geniş bir terimdir. Bu düzenleme ise, merkezi olmayan şeklinde adlandırılır. Bir blok zincirinin veri tabanının ya da defterinin içeriği, bir bütün şeklinde ağ tarafından işletilen bir protokole göre, içeriğinin düzenlenmesi, eklenmesi ya da kaldırılması engellenerek ve kriptografik teknikler de kullanılarak güvenli bir şekilde doğrulanır. Celo Blockchain’in kodu ise, genel amaçlı ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için blockchain yazılımı olarak bilinen Ethereum ile ortak bir ataya sahip bir coindir.

 

BAKMADAN GEÇME!