Çelebi: IMF'le her türlü anlaşma olabilir

Güncelleme Tarihi:

Çelebi: IMFle her türlü anlaşma olabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Işın Çelebi, IMF ile stand-by dahil, her türlü anlaşmayı yapabileceklerini bildirdi. Çelebi, Türk Eximbank'ın 10'ncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda, ihracatçılarla biraraya geldi. Çelebi, yaptığı konuşmada, ihracat yapanları ve ihracata servis veren bürokratları överek, bunu, ‘‘Ayyıldızlı milli forma giymek, Şırnak'da askerlik yapmak’’ kadar onurlu ve haysiyetli bulduğunu ifade etti.

Çelebi, Türkiye'nin 1998 yılı bütçesinde, ihracata dayalı bir büyüme modelinin benimsendiğini ifade ederek, bütçenin Perşembe günü TBMM'den çıkacağını belirtti. Çelebi, ‘‘Bu çerçevede, stand-by da dahil, IMF ile her türlü anlaşmayı yapabiliriz’’ dedi.

HEDEFLERE UYUYORUZ

Çelebi, ‘‘enflasyonu yüzde 85-90 aralığında tutarak, kötüye gitme döneminin durdurulacağı, sonra enflasyon oranının düşürüleceği’’ yönündeki sözlerini hatırlatarak, enflasyon oranını bu seviyede tuttuklarını ve hedeflere uygun olarak, enflasyonu aşağıya indireceklerini bildirdi.

Çelebi, ayrıca, KİT sisteminin de bu yıl 420 trilyon lira kar edeceğini belirterek, ‘‘Bu, önümüzdeki dönemi daha rahat geçireceğimizi gösteriyor’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!