Çekici portföy

Güncelleme Tarihi:

Çekici portföy
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 01:30

Operasyonel kiralamada 19 bin araç ve yüzde 10’luk pazar payıyla ilk 3 firma arasında yer aldıklarını söyleyen Avis Türkiye Genel Müdürü İnan Ekici, “Operasyonel kiralamada portföyümüze çekici ve kamyonu da kattık” dedi.

Haberin Devamı

AVIS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, operasyonel kiralamada Avis Filo ile hizmet verdiklerini belirterek, “2013 yılında yaklaşık 19 bin adede ulaşan kısa süreli araç kiralama pazarında, yaz sezonunda 6 bin 500 adetlik araç parkımız ile global araç kiralama markaları içerisinde pazar payımızı yüzde 38’e çıkararak sektör liderliğini sürdürdük. Uzun süreli kiralama tarafında ise 19 bin adetlik araç parkına ulaştık” dedi. Uzun dönem kiralamada yüzde 20 ve üzeri büyüme gösterdiklerini belirten Ekici şöyle konuştu:

ÇEKİCİ KİRALAMAYA

“5 yıl önceki rakamlara baktığımızda, pazar payımız uzun dönem kiralamada yüzde 5-6’larda iken, şimdi yüzde 10’a ulaştık. Şu anda sektörde ilk 3 firma arasında yer alıyoruz. Operasyonel kiralamada portföyümüze ayrıca yeni bir ürün daha kattık. Ford Trucks işbirliği ile Temmuz ayında başladığımız çekici ve kamyon kiralama işimizde 100 adetlik kiralamayı gerçekleştirdik. 2013 yılında kısa ve uzun dönem olmak üzere toplam 617 milyon TL’lik bir araç yatırımı yapmış olduk.”
2014 yılında filo kiralamada 20 bin 600 araca ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Ekinci, “Sektördeki yüzde 10 oranındaki payımızı korumak istiyoruz. Yine içinde bulunduğumuz yılda Ford Trucks işbirliğimiz ile 150 adet kamyon kiralama hedefine de sahibiz. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda filo kiralamada yılı yüzde 25 oranında bir ciro artışıyla kapatmayı planlıyoruz. Yakın coğrafyalarda yaptığımız yatırımlara, 2012 yılında Kuzey Irak ile başlamıştık. 2014 yılında Kazakistan yatırımımızı hayata geçireceğiz. Ayrıca 2014 yılında dünyanın lider saatlik araç kiralama firması olan Zipcar markası ile çok yakında hizmet vermeye başlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

SATIŞLARIN YÜZDE 35’İ

2014’te kiralama sektöründe önemli bir küçülme beklemediklerini de sözlerine ekleyen Ekinci şunları söyledi: “Kiralama sektörü hala gelişmeye ve büyümeye oldukça elverişli bir alana sahip. Sektördeki araç sayısı da hızla artıyor. Beş yıl içinde sektördeki araç parkının iki katına çıkacağı öngörülüyor. Öte yandan son 10 yılda otomotiv sektöründe yaşanan değişim sonrası filo satışları gittikçe yükselmeye başladı. Otomotiv şirketleri, kriz dönemlerinde bile payı azalmayan filo satışlarına çok fazla önem veriyor. Şu anda filo satışlarını otomobil satışlarındaki payı yüzde 30–35 civarında.”

Haberin Devamı

Sektörün önünü KOBİ’ler açacak

ŞİRKETLERİN filo kiralamanın avantajlarını daha fazla görmeye başladıkça araç sahipliğini bir kenara bırakıp operasyonel kiralamaya yöneldiğini kaydeden İnan Ekinci, KOBİ’lerin de artık araç kiralamanın satın almaya göre avantajlı olduğunu görmeye başladığını belirtiyor. Ekinci, “Dolayısıyla sektörün önünün özellikle KOBİ’ler tarafında açık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Firmalar, sermayelerinin tamamını araç satın almaya ayıracağı yerde kendi işlerine ayırsa daha kolay büyüme sağlayabilir. Biz daha uygun maliyetle araç kullandırıyoruz. Bizden aldıkları hizmetle firmalar, maliyet ve zamandan tasarruf ediyorlar, ayrıca kendi işlerine odaklanma fırsatları doğuyor” dedi.

Haberin Devamı

Havada, denizde karada kiralama

2014 yılında da yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini kaydeden Ekinci, “Bunun dışında Avis olarak her zaman trend belirleyici özelliğimizi koruyacağız. Mart ayında Avis& Budget Grup olarak THY ile yurtiçi ve yurtdışı uçuş noktalarında çözüm ortaklığı için global ve exclusive bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşmayla, seyahat Türk Hava Yolları ile başlayan seyahat konforlarına, Avis ve Budget araçlarıyla devam edebilecekler. Seyahat severler Türk Hava Yolları’nın kurumsal web sitesi üzerinden online olarak uçak bileti satın almanın yanında araç kiralama da yapabiliyorlar. Fly & Drive konseptini ilk biz uyguluyoruz” diye konuştu. 2012 yılında İDO ile de işbirliği başlattıklarını hatırlatan İnan Ekinci, “Sea&Drive konseptiyle yapılan işbirliği kapsamında, öncelikli olarak İDO’nun Yenikapı ve Mudanya terminallerinde araç kiralama hizmetine başladık. Turizmi desteklediğimiz diğer konseptimiz Stay & Drive ile de çeşitli otellerle işbirliği yaparak müşterilerimizin seyahatlerinin devamlılığını sağlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!