Carte takılacak temassız ödeme iPhone’la yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Carte takılacak temassız ödeme iPhone’la yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 00:00

Temassız kartla ödeme yapan akıllı telefonlar arasına iPhone da katıldı.Visa Europe, Yapı Kredi ve Tukcell işbirliğiyle geliştirilen çıkarılabilir ‘iCarte’ iPhone’a takılarak temassız ödeme aracı haline getirildi.

Haberin Devamı

iCarte’ı, iPhone’una takanlar App Store’dan ‘iCarte için Visa Mobil’ uygulamasını indirebilecek.  Visa Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, mobil ödeme alanında yeni bir uygluama başlattıklarını belirterek, “iCarte ile 500 bini aşkın iPhone kullanıcısı, cep telefonlarını temassız mobil ödeme noktalarında kullanmaya başlayacak. Yarım saniyenin altında sürede ödeme yapılabilecek” dedi. Ülman, iCarte’ın 35 liranın altındaki alışverişlerde kullanılabileceğini, uygulama ile iPhone’un bir ödeme ürünü haline geldiğini söyledi.

Şubat ortasında başlıyor

Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer de, mobil ödemede çığır açacak iCarte ile önemli talep toplayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “2008’den bu yana iPhone’larda 10 milyar civarında uygulama indirildi. iCarte satışına şubat ortasında başlayacağız. 2011 sonunda, iCarte ve diğer Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisiyle sunacağımız ürünlerle toplam 100 bin müşterimizin tanışacağını öngörüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!