‘Çarşamba’ fırsatı

Güncelleme Tarihi:

‘Çarşamba’ fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:51

YILBAŞI için tatil planlarında artık son aşamaya gelindi. Yılbaşı gününün hafta ortasına gelmesine rağmen tatil yapmak isteyenlerin oranı geçen yıla göre artış gösterdi.

Haberin Devamı

31 Aralık’ın Çarşamba günü olması, bir fırsat olarak görülürken, şu ana kadar yapılan rezervasyonlar, cumartesi ve pazar günleri ya da perşembe ve cuma günlerinin eklenerek tatil planları yapıldı. Geçen seneye göre ilginin daha fazla olduğunu söyleyen Etstur yetkilileri, “70 bin kişinin yılbaşı için tatile çıkacağı öngörülüyor. Yurtiçinde Uludağ, Sapanca, Abant, Kartalkaya ve Afyon gibi sanatçılı tesislerin ilgi görüyor. Gecelik kişi başı 150 TL den 450 TL ye kadar alternatifler var. Yurtdışı turlarına ilgi de oldukça yoğun. Satışlar Avrupa ağırlıklı. Ancak bir miktar Uzakdoğu da bulunuyor. Tur operatörleriyle paket tur ile tahminen 4-5 bin kişi tatile çıkacaktır. Paket tur için kişi başı ödenen ortalama rakam 400-450 Euro civarında. Kınrıs için sanatçılı programlar da ön planda. Şuana kadar net 2500 kişi rezervasyon yaptırmış durumda” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 50 İNDİRİM

Geçen yılın aynı dönemine göre taleplerin bir hayli artttığına vurgu yapan Jolly Tur yetkilileri, “Talepteki bu yükseliş, erken rezervasyon döneminin başlamasıyla açıklanabilir. Erken rezervasyon kampanyasını 17 Kasım’da başlatan Jolly Tur, kampanyanın ilk döneminin bitiş tarihi olan 8 Aralık 2014 tarihine kadar yüzde 50 indirimden başlayan avantajlı fiyatlarla yılbaşı tatilini 5 güne çıkarmak isteyenler için avantajlı paketler oluşturdu” dedi. Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Özellikle Belgrad, Barselona ve Roma’ya yönelik talepte yoğunluk görülüyor. Barselona ve Roma, yılbaşı için yurtdışında talep gören diğer iki şehir. Belgrad’da 3 gecelik konaklama 399 Euro, Roma’da 4 gecelik konaklaman 499 Euro ve Barselona’da 3 gecelik konaklama 449 Euro’dan başlıyor” dedi. Jolly Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Can Mergen ise, Türkiye’de yılbaşı kutlamaları ve tatil için en çok tercih edilen yerler olarak Afyonkarahisar, Antalya ve Uludağ-Kartalkaya’yı gösterdi. Mergen, Afyonkarahisar, Antalya, Uludağ ve Kartalkaya’da 200 TL’den başlayan geceleme fiyatlarıyla tatil yapılabileceğini belirtti. Kıbrıs Departman Müdürü Reyhan Karacık ise, Girne’nin gördüğü ilgiye vurgu yaptı. Karacık, uçak ve transfer dahil 2 gecelik konaklama paketlerinin 499 TL’den, 5 gecelik konaklama paketlerinin ise 849 TL’den başladığını kaydetti.

4 KAT ARTIŞ

Haberin Devamı

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal da şunları söyledi: “Bu yılbaşında binlerce misafirin yurt içi ve yurt dışı turizm paketlerinden yararlanacağını öngörüyoruz. 1 Ocak’taki yılbaşı tatilinin perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle pek çok misafir yılbaşını takip eden cuma günü için izin alarak 4 günlük tatil programı yapmaya başladı. Yılbaşında turizm paketlerinin satışları geçen yıla göre 4 kata yakın artış gösterdi. Bunların bir kısmı paket tur olurken bir kısmı da otellerin yılbaşı paket programlarından oluşuyor. Yurt dışında sırasıyla Roma, Paris, Barselona ve Venedik yılbaşı kutlamaları için en çok tercih edilen destinasyonlar. Yurt içinde ise Uludağ ve Palandöken gibi kayak merkezleri en fazla ilgiyi görüyor. Bunun yanında Abant ve Antalya’ya olan rezervasyonlarda da ciddi artış gözlendi. 5 günlük yurt dışı tatili için ortalama kişi başı fiyat 550 Euro. Yurt içinde konaklamak isteyenler ise 4 gece 5 günlük konaklama için ortalama kişi başı 600 TL ödeyecekler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!