Carrier’in kliması Türkiye’ye kondu

Güncelleme Tarihi:

Carrier’in kliması Türkiye’ye kondu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2004 01:34

Alarko Carrier, Amerikan Carrier’in Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi (EMEA) üretim üssü oluyor. Amerikan United Technologies grubunun bir parçası olan ve 10 milyar dolarlık cirosu ile dünya iklimlendirme sektörünün lideri konumundaki Carrier, İspanya fabrikasını kapatarak ‘çatı kliması’ üretimini Türkiye’ye kaydırıyor.

Böylece Alarko Carrier, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesine ‘çatı kliması’ üreten ve ihraç eden tek merkez olacak.

Carrier Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Pierre Yves Rollet, üretim için neden Türkiye’yi seçtiklerini şu sözlerle özetledi:

‘Türkiye’de elde edebileceğimiz maliyeti Batı Avrupa’da elde edemiyoruz. Batı Avrupa’daki tüm ülkeler için esneklik bir sorun. Sanayiciler ise esneklik peşinde.’

Türkiye’nin son derece verimli bir ülke olduğunu, Alarko ile beraberliklerinin mükemmel bir teknik yetenek ve müthiş pazarlama kabiliyeti getirdiğini söyledi. Rollet, şöyle konuşmasına şöyle devam etti:

‘Böyle eşsiz ortaklarla Alarko Carrier ittifakı ancak başarılı olabilirdi. Zor ekonomik şartlara rağmen bu şirketin ulaşmış olduğu neticeleri hepiniz gördünüz. Bunların üzerinde durmayacağım. Çünkü başarı dereceleri çok açık. Çatı kliması imalatımızı İspanya’dan Türkiye’ye nakletme kararımız bu başarıyı teyid ediyor. Avrupa piyasası için imal ettiğimiz bütün çatı klimaları bundan sonra Alarko Carrier’in Gebze’deki fabrikasında üretilecek.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!