Cansızlar: Halka açılma hızlanacak

Güncelleme Tarihi:

Cansızlar: Halka açılma hızlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 01:58

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, ekonomik ortamdaki iyileşmenin etkisiyle 2002 yılının, 2001 yılına göre özellikle sermaye piyasaları açısından daha olumlu geçeceğini düşündüğünü vurguladı.

Cansızlar, bu çerçevede gerek halka açılmalarda gerekse yerli ve yabancı yatırımcı sayısında artışlar beklediklerini söyledi.

Cansızlar, SPK‘nın 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen ‘‘Krizlerin Sermaye Piyasalarına Etkileri’’ konulu panelde yaptığı açıklamada, Türkiye’deki sermaye pişyasaları ve borsanın tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi.

SPK'nın, yetkilerini kendi sorumluluğu altında kullanan ve kendi gelir kaynakları olan, idari ve mali açıdan bağımsız bir örgütlenmeye sahip olduğunun altını çizen Cansızlar, Kurul'un son 20 yılda kurumsal kimliğini kazandığını belirtti. Cansızlar, SPK'dan sonra kurulan ve kurulma çalışmaları süren kurulların başarısının da, büyük ölçüde yeterli yetki ve mali imkanlara sahip olmalarına, bağımsızlıklarını koruyabilmelerine ve yeterli uzmanlığa sahip olmalarına bağlı olacağını vurguladı.

İMKB'de kuruluşundan bu yana yaşanan gelişmeleri de rakamlarla ifade eden Cansızlar, SPK kaydına alınan hisse senedi ihraçlarının 2001 yılında, 900 milyon doların üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Türk sermaye piyasalarında son 20 yılda yaşanan hızlı ilerlemeye rağmen, gelinen noktanın yine de çok tatmin edici olmadığı belirten Cansızlar, her ne kadar alınacak çok mesafe var ise de sermaye piyasasının bugün, ekonominin en önemli kaynak aktarım mekanizmalarından biri hale geldiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!