Sayı 1 milyonu aştı...

Güncelleme Tarihi:

Sayı 1 milyonu aştı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 15:41

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu yaptığı açıklamada istihdam seferberliğiyle istihdam edilen kişi sayısının 1 milyonu aştığını ifade etti.

Haberin Devamı

İstihdamda yavaşlamanın yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için çalışma hayatında Ocak ayı başında "seferberlik" başlatılmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 7 Şubat'ta yaptığı istihdam seferberliği çağrısı yapmıştı. İstihdam seferberliği ile 1.5 milyon kişinin iş sahibi yapılması, buna ilaveten 500 bin kişinin işbaşı eğitimi ile istihdamının sağlanması öngörülüyor.

TÜİK verilerine göre Aralık 2016 Ocak ve Şubat 2017 döneminde kapsayan Ocak dönemindeki yüzde 13'lük işsizlik rakamının yılın zirvesi olarak tanımlayan Müezzinoğlu yılsonunda tek hane hedefinin korunduğunu da yineledi.

Müezzinoğlu TRT Haber kanalında yaptığı açıklamada, "1 Ocak - 3 Mayıs arası 767 bin 322 kişi kamu ve kamuda ihaleli çalışanlar hariç 4/A sigortalı özel işyerlerinde olmak üzere 1 milyonun üzerinde yeni istihdam sağlandı" dedi.

Haberin Devamı

Ocak ayında başlatılan seferberlik kapsamında verilen destekle birlikte asgari ücretle bir işçi çalıştıran işverenin maliyeti 773 TL azalarak 1,404 TL'ye geriliyor. Paketin maliyeti 12.3 milyar TL olarak öngörülürken, bunun yaklaşık 11 milyar TL'si ise İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor.

BAKMADAN GEÇME!