Çalışanların sorunları 450 bin liraya mal oluyor

Güncelleme Tarihi:

Çalışanların sorunları 450 bin liraya mal oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 15:57

Her gün işsizlik sorunun, çalışma saatlerinin azaltılmasının ya da yeni iş kaynaklarının ekonomiye ne gibi getirileri olacağının konuşulduğu ülkemizde aslında en büyük sorunlardan bir tanesi de mavi ve beyaz yakalı personelin günlük bireysel sorunları.

Haberin Devamı

Yurt dışında oldukça yaygın olan Çalışan Destek Programı Uygulamaları Türkiye’de farklı sektörlerde birçok şirket tarafından kullanılıyor olsa da henüz çok yaygın değil ve farkında olunmadan ülke ekonomisine ciddi bir kayıp olarak geri dönüyor.

Avita Çalışan Destek Hizmetleri ve araştırma şirketi ERA da bu konuya dikkat çekmek amacıyla bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma kapsamında bin ve üzeri çalışanı olan ve Türkiye’nin önde gelen 101 firmasının İnsan Kaynakları yöneticileri ile görüşüldü.

Bir çok ilginç sonucun ortaya çıktığı çalışmada en çarpıcı veri ise çalışanların ortalama yüzde 11’i  bireysel sorunları nedeniyle yüzde 17’lik bir performans kaybı yaşadıkları oldu.  Bu veriyi bin çalışanı olan ve ortalama aylık çalışan maliyeti 2 bin TL olan bir şirkete uyguladığımız takdirde yıllık kaybın parasal değeri 448 bin 800 TL’ye ulaşıyor. Bu da demek oluyor ki firmalar çalışanlarının günlük bireysel sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar gerçekleştirirse, hem kendi bütçelerine hem de ülke ekonomisine ciddi bir katkı da bulunuyor olacaklar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!