Çalışan annelere bakıcı yardımı müjdesi! Bakıcı desteği ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 11:34

Çalışan anneye bakıcı yardımı konusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun gündeminde yer aldı. Milyonlarca anneyi yakından ilgilendiren açıklama konusunda fazla detay vermeyen Müezzinoğlu, büyükannelere bebek parası verileceğini duyurdu. Peki çalışan annelere bakıcı yardımından kimler faydalanabilecek? İşte bakıcı desteğinin başlayacağı tarih ve detaylar

Haberin Devamı

Çalışan annelere bakıcı yardımı konusunda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, projenin Türkiye genelinde üç ilde pilot olarak başlayacağını ifade etti. Müezzinoğlu, proje kapsamında büyükannelere bebek parası verileceğini açıkladı. Uygulamaya pilot iller olarak seçilen İzmir ve Bursa'dan başlanacak.

“Anneanne ve babaanneye herhangi bir bakıcı parası gibi teşvik mi verilecek? Bununla ilgili detayları anlatabilir misiniz?" sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Anneanneye, babaanneye en büyük teşvik torunuyla beraber olmak. Hangi statüyle, koşulları ne olacak ve hangi desteği vereceğiz onun rakamlarını bu ay sonuna doğru, pilot illeri de açıklarız. Şu anda çalışmalar olgunlaştı ama bir rakam telaffuz etmeyeyim. Tamamı netleşince şu illerde, şu çerçevede, şu pilot uygulamayı, şu kadar ailede yapacağız diyeceğiz. Sonra talep gelen ailelerin seçimlerini yaparak önce farz edelim bin ailenin 6 aylık sürecini gözlemleyeceğiz. 6 ay sonra bu projedeki verimlilik ne oldu? Memnuniyet ne oldu? Yaygınlaştırabilir miyiz? Onu da ikinci 6 ay için değerlendirerek bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu proje bizim projemiz değil, bu proje bize tabandan gelen proje. İstanbul Sanayi ve Ticaret Odasından bize böyle bir projenin anneyi istihdamda daha güçlü tutabileceğini, çocuk için de huzur ve güven anlamında daha değerli olabileceğini, buraya bir destek verildiğinde ülkemiz ve milletimiz için güçlü bir proje olabileceğini ifade ettiler. Biz onlarla bir ekip çalışması yaptık, büyük oranda bizde aynı noktadayız ama bir pilot uygulamasını görmeden Türkiye genelinde değil üç tane ilde, belirli iş yerlerinde, belirli ailelere veya talep edenler arasından belirli sayıdaki bir aileyle başlayacağız” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Müezzinoğlu, bunun tabandan gelen bir talep olduğunu belirterek, “Bu talebin uygulanıp uygulanamayacağını bin ailede pilot olarak deneyeceğiz ama bu normalde bizim bir çocuğun daha huzurlu ve güvenli bir ortam anlamında sağlıklı bir projeyse niye hayır diyelim ki? Burada önemli olan kreşteki çocuk mu yoksa çocuğun kendisi mi? Çocuğun kendisi daha huzurlu ve güvenli bir ortamda, aile de bunu tercih ediyorsa neticede böyle bir projeyi deneyeceğiz ama bu kreşleri kapatacağız anlamına gelmez. Yeni koridorların açılması diğerlerinin kapanması anlamına gelmez” şeklinde konuştu.

“Pilot uygulama ne zaman başlayacak ve üç il hangileridir?” sorusu üzerine de Bakan Müezzinoğlu, bu ay sonuna kadar netleştirileceği ve kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!