Çağlayan Güney Kore'ye gitti

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan Güney Koreye gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 10:19

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Güney Kore ile yürütülen Serbest Ticaret Anlaşmasının sonuçlandırılması ve ikili ticari ilişkilerin artırılması amacıyla bu ülkeye gitti.

Bakan Çağlayan başkanlığında, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ziyaret, 13 Ağustos'a kadar devam edecek.

Heyette gıda, doğal taş, maden ve metallerle müteahhitlik sektör temsilcilerinin yanı sıra bu sektörlerde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalar bulunuyor.

Bakan Çağlayan, Güney Kore Ticaret Bakanı Kim Jong-Hoon, Bilgi Ekonomisi Bakanı Choi Joong-Kyung ve Kara Ulaştırma ve Denizcilik İşleri Bakanı Kwon Do Youp ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. 11 Ağustos Perşembe günü, başkanlığındaki özel sektör heyetiyle birlikte Kore Uluslararası Ticaret Birliğinde (KITA) temaslarda bulunacak olan Çağlayan, 12 Ağustos Cuma günü, Güney Kore'nin altyapı, mimarlık, inşaat, emlak, enerji, demir-çelik, bankacılık, otomotiv ve kimya sektörlerinde faaliyette bulunan, Türkiye'de önemli yatırımları olan ve Fortune Global 500 listesinde ilk sıralarda yer alan Güney Kore şirketlerinin üst yöneticileri (CEO) ile görüşmeler yapacak.

Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın başkanlığındaki heyet, Incheon Serbest Ekonomi Bölgesini ziyaret edecek, Koreli meslek kuruluşları temsilcileri ve Kore'de yerleşik Türk iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilecek ikili görüşme ve temaslarda, Türkiye ile Güney Kore arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için yapılması gerekenlerin yanı sıra müzakerelerine başlanan Türkiye-Güney Kore Serbest Ticaret Anlaşmasının sonuçlandırılmasına ilişkin konular da görüşülecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!