Çağlar'ın şirketleri SPK'dan kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Çağların şirketleri SPKdan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Polylen, Sifaş ve Nergis Holding tarafından halka kapalı iştiraklere aktarılan ‘‘örtülü kazanç’’ tutarlarının şirketlere geri ödendiğini belirleyen SPK, şirket yöneticileri hakkında işlem yapmayacağını açıkladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka kapalı iştiraklere aktardıkları örtülü kazançlar konusunda uyardığı Cavit Çağlar'ın şirketlerinden Polylen Sentetik İplik Sanayi, Sifaş Sentetik İplik Fabrikaları ve Nergis Holding hakkında işlem yapmayacak.

SPK, Polylen, Sifaş ve Nergis Holding tarafından İnterbank, Yeşim Tekstil, Nergis Tekstil ve Nergis İnşaat'a aktarılan kazanç tutarlarının şirketler tarafından geri ödendiğini belirledi. Bu nedenle üç şirketin yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çağlar, Şenol Şankaya, Necmi Yeşilova, Oral Otmanlı, Rıdvan Erinç, Şerafettin Güzel, Sabahattin Oktay, Şürkü Şankaya, M.İlker Yeğin, Gılman Karadere, Zeki Tınaztepe, Özer Yılmaz, Nurset Yılmaz, Niyazi Erdoğan ile Nergis Holding'de 31 Mart 1997-21 Kasım 1998 döneminde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Osman Oy ve 31 Mart 1997-31 Mart 1998 döneminde görev yapan Erman Yerdelen hakkında işlem yapılmasına gerek kalmadığı bildirildi.

Polyen, Sifaş ve Nergis Holding'in mevzuata uyum konusunda uyarılmalarına karar veren SPK, üç ortaklığın bundan sonraki hesap dönemlerindeki grup içi ilişkilerinin izlenmeye devam edileceği konusunda bilgilendirilmelerini kararlaştırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!